Επιβράδυνση γήρανσης: Πώς να το πετύχεις

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
επιβράδυνση γήρανσης
Η γήρανση είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό που δύσκολα, όμως, συνηθίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να καταφέρουμε με απλούς και θεραπευτικούς για εμάς τρόπους την επιβράδυνση, τόσο σε ψυχικό όσο και σωματικό επίπεδο, της γήρανσης της επιδερμίδας μας.

Πώς, λοιπόν, θα πετύχεις επιβράδυνση γήρανσης; Με τις παρακάτω προληπτικές και βοηθητικές κινήσεις, αλλάζοντας λιγάκι και προς το καλύτερο τον τρόπο ζωής σου.

Φρόντισε σωστά τον εαυτό σου

Το πρώτο βήμα είναι να επενδύσεις σε σωστά αντιγηραντικά προϊόντα. Ξεκινώντας από μια κρέμα αντιγήρανσης για το πρόσωπο, την οποία θα επιλέξεις με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, θα κάνεις μια πολύ καλή αρχή για να επιβραδύνεις τη γήρανση προσώπου. Θα πρέπει η κρέμα αντιγήρανσης που θα διαλέξεις να είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Για αυτό θα ήταν καλό να συμβουλευτείς πρώτα τον δερματολόγο σου.

Κόψε το κάπνισμα

Φυσικά, το κάπνισμα δεν επιφέρει μόνο γήρανση της επιδερμίδας και γήρανση του προσώπου, αλλά και πολλά ακόμη προβλήματα υγείας. Διακόπτοντας, λοιπόν, δια παντός το κάπνισμα, βοηθάς στην επιβράδυνση της γήρανσης. Όταν μάλιστα τέτοιου είδους κινήσεις, συνδυάζονται με σωστή ρουτίνα και περιποίηση προσώπου, όπως η κρέμα αντιγήρανσης, τότε θα έχεις βέβαια αποτελέσματα!

Άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες

Η επιβράδυνση της γήρανσης τόσο στο πρόσωπο, όσο και συνολικά, εξαρτάται και από τη διατροφή και την άσκηση που κάνεις. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφεύγεις τα τηγανητά και γενικά τα λιπαρά προϊόντα. Όχι μόνο για τη γήρανση της επιδερμίδας, αλλά συνολικά, επένδυσε σε φρούτα και λαχανικά, σε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, καθώς και προϊόντα ολικής άλεσης. Ιδανικά, θα ήταν καλό να περιορίσεις τη ζάχαρη αλλά και το αλάτι, ώστε να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα της επιβράδυνσης γήρανσης.

Ασκήσου ψυχή τε και σώματι

Η πάροδος του χρόνου φέρνει μαζί της διάφορους παράγοντες που επιφέρουν τη γήρανση. Έτσι, για να πετύχεις την επιβράδυνση της γήρανσης δεν αρκεί μόνο να προσέχεις τη διατροφή σου και την περιποίηση σου, χρησιμοποιώντας μια κρέμα αντιγήρανσης, αλλά χρειάζεται και άθληση. Τόσο σωματική, με περπάτημα, τρέξιμο ή κολύμπι, όσο και πνευματική, προκειμένου η άμυνα του οργανισμού να παραμείνει υψηλή και να επιτευχθεί η επιβράδυνση της γήρανσης. Γύμνασε, λοιπόν, τους μύες σου, με βιβλία, περπάτημα και κοινωνική ζωή! Φρόντισε φυσικά να επισκέπτεσαι και τον γιατρό σου, ώστε να σου προσφέρει τις κατάλληλες συμβουλές και θεραπείες!

Με όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με σωστή φροντίδα και κατάλληλα προϊόντα, όπως μια ιδανική κρέμα αντιγήρανσης, είναι σίγουρο πως θα πετύχεις την επιβράδυνση της γήρανσης σε κάθε επίπεδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν