Iatropedia

Το νέο Δ.Σ. του ΕΟΔΥ: Προσωρινός πρόεδρος ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου είναι ο νέος, προσωρινός και μερικής απασχόλησης, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, διαδεχόμενος τον Θεοκλή Ζαούτη.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε σήμερα (14.09.2023) το ΦΕΚ για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, μετά την παραίτηση του Θεοκλή Ζαούτη.

Όπως από την πρώτη στιγμή είχε γράψει το iatropedia.gr, επικεφαλής του ΕΟΔΥ θα είναι ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην απόφαση που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρεται ότι ο Χριστάκης Χατζηχριστοδούλου θα είναι προσωρινός πρόεδρος του ΕΟΔΥ και με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Τα υπόλοιπα έξι μέλη του νέου Δ.Σ. του ΕΟΔΥ είναι:

Σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου, χρέη προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίουθα εκτελεί η Γεωργία Κουρλαμπά.

Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι τριετής, εξαιρουμένων των περιπτώσεων: του προέδρου του Δ.Σ. και του διευθύνοντος συμβούλου, η θητεία των οποίων συναρτάται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου και των εκπροσώπων των εργαζομένων, η θητεία των οποίων λήγει την 10η Νοεμβρίου 2025.