Τι απαντούν οι γιατροί στις κατηγορίες Χρυσοχοΐδη για πλαστές βεβαιώσεις σε μετανάστες

  • Γιάννα Σουλάκη
Χρυσοχοΐδης
Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον των ιδιωτών γιατρών ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι χορηγούσαν σωρηδόν πλαστές βεβαιώσεις με διάγνωση μετατραυματικού στρες σε μετανάστες, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν άδειες για να ταξιδέψουν στην ενδοχώρα.

Με αφορμή τοποθετήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι χορηγούσανπλαστά έγγραφα σε μετανάστες με τη διάγνωση ότι ήταν ευάλωτοι και έπασχαν από μετατραυματικό στρες, ώστε να μεταφέρονται στην ενδοχώρα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε:

«Είναι άστοχο να επικεντρώνεται το μπάχαλο του μεταναστευτικού που επικρατεί στα νησιά, στους γιατρούς και ιδιαίτερα στους ιδιώτες». Οι γιατροί εφαρμόζουν τα κριτήρια ευαλωτότητας που όρισε η πολιτεία και εφόσον σε αυτά περιλαμβάνεται το μετατραυματικό στρες, είναι αναμενόμενο αυτοί οι πληθυσμοί να το παρουσιάζουν. Ο δε διαχωρισμός των ιδιωτών γιατρών με εκείνους του κρατικού τομέα, είναι επιχείρημα των περασμένων δεκαετιών ειδικά σε ότι αφορά στα νησιά, όπου οι κρατικές δομές στενάζουν από τους αυξημένους πληθυσμούς».

Ποιες ήταν οι καταγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  κατήγγειλε χθες (23.10.2019)  στην αρμόδια Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το άσυλο την ύπαρξη «κυκλωμάτων» ιδιωτών γιατρών που χορηγούσαν ψεύτικες βεβαιώσεις σε μετανάστες προκειμένου να χαρακτηριστούν «ευάλωτοι».

Χαρακτηριστικά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «δυστυχώς, εδώ λειτούργησαν λογικές, συστήματα- και δεν θέλω να πω τίποτα παραπέρα- ότι οι ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες του Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ότι όλοι αυτοί ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μεταφέρονται τους εσωτερικό λόγω της ευαλωτότητας αυτής, του μετατραυματικού στρες».

Συνεχίζοντας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης είπε: «θα πάτε μια μέρα να ερευνήσετε, εγώ δεν έχω σχέση με αυτές τις λογικές, δεν είμαι τέτοιος πολιτικός- αλλά πάτε να ερευνήσετε ποιοι έδιναν χαρτιά. Πηγαίνετε να ερευνήσετε! Δίνανε, λοιπόν, για μετατραυματικό στρες δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα όλοι να κηρύσσονται ευάλωτοι, όλοι να μεταφέρονται στο εσωτερικό και κανένας να μην επιστρέφεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν