Iatropedia

Στις επάλξεις και πάλι οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας λόγω μείζονος σπουδαιότητας παραπέμφθηκε, με την από 12.7.2016 πράξη του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακυρώσεως που άσκησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά της ΚΥΑ με αριθμό Γ5(β)/ΓΠ οικ 36277 « Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – ίδρυση φαρμακείου» .

Παράλληλα ορίστηκε ως δικάσιμος η 7η Οκτωβρίου, για την συζήτηση της αίτησης ακυρώσεως που ασκήθηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στις 28 Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την ανωτέρω πράξη έκρινε προφανώς, ότι η ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες, μη φαρμακοποιούς, αποτελεί μείζον θέμα. Τόσο μείζον που πρέπει να απασχολήσει την Ολομέλεια του ΣτΕ .

Και με τον τρόπο αυτό έβγαλε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα του ιδιοκτησιακού και δη της δυνατότητας μη πτυχιούχου φαρμακοποιού να κατέχει άνω του 50% σε ένα φαρμακείο έχοντας τους φαρμακοποιούς ως υπαλλήλους και ουσιαστικά αφαιρώντας ή περιορίζοντας το δικαίωμα των φαρμακοποιών αυτών να συστήνουν αυτά που η επιστημονική τους γνώση προβλέπει.

Έπεται συνέχεια!