Iatropedia

Χαϊδάρι: 4ωρο χειρουργείο για να κρατηθεί στη ζωή η 13χρονη που έπεσε από τον πρώτο όροφο στο σχολείο της

Γιαννάκος:«Το δεκατριάχρονο κοριτσάκι ζει από θαύμα»

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Απριλίου 2026 το πολύωρο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε η 13χρονη μαθήτρια, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από τον πρώτο όροφο του 7ου Γυμνασίου Χαϊδάρι, νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Η επέμβαση διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, με τους γιατρούς να δίνουν σκληρή μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της. Η ανήλικη βγήκε από το χειρουργείο, ωστόσο παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δραματικές στιγμές στο χειρουργείο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η κατάσταση του παιδιού είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

«Το δεκατριάχρονο κοριτσάκι ζει από θαύμα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από την ιατρική ομάδα. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου υπέστη ανακοπές, όμως οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στο newsit.gr.

Οι γιατροί προχώρησαν σε κρανιεκτομή για την αντιμετώπιση των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ενώ παρά τις προσπάθειες, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

«Σε κάθε περίπτωση αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην χειρουργική ομάδα που υπό δύσκολες συνθήκες έκαναν το χειρουργείο» υπογράμμισε ο κος Γιαννάκος

Έρευνα για τα αίτια της πτώσης

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της επικοινωνίας με τα παιδιά, καλώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται πιο κοντά τους και να ενισχύουν τον διάλογο.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας στο 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Η 13χρονη μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου φέρεται να βγήκε στο μπαλκόνι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.

Φωτογραφία: istock