Iatropedia

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης 2017: Ποιες τροφές χρειάζεστε για καλύτερη όραση

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης είναι μια ετήσια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης επάνω σε θέματα για την καλύτερη υγεία των ματιών και την προστασία της όρασης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης πραγματοποιείτε κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου. Φέτος, το κεντρικό μήνυμα για δράση είναι το “Make Vision Count”.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: Τα στοιχεία δείχνουν την ανάγκη για ενημέρωση

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά αισθητήρια όργανα είναι τα μάτια μας. Αντιλαμβανόμαστε το 80% όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας, μέσω της όρασης. Όταν άλλες αισθήσεις, όπως η γεύση και η μυρωδιά σταματήσουν να λειτουργούν, τα μάτια είναι εκείνα που μας προειδοποιούν από τον κίνδυνο γύρω μας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Τμήματος του Π.Ο.Υ. για την Πρόληψη της Τύφλωσης και της Κώφωσης:

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: Η διατροφή βοηθάει και προστατεύει τα μάτια

Η διατροφή μας διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος που περιλαμβάνει και τα μάτια μας. Για να διατηρήσετε την καλή υγεία των ματιών, είναι επιτακτική η επιλογή συγκεκριμένων τροφών.

Υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την καλή όραση. Μερικά από αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτένιο, βιταμίνη Α, ψευδάργυρο, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και ωμέγα-3 λιπαρό οξύ.

Δείτε μερικές τροφές που μπορεί να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την όραση και την υγεία των ματιών σας:

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: Τι άλλα μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τα μάτια σας

Υπάρχουν κάποια απλά πράγματα στην καθημερινότητα, τα οποία θα σας βοηθήσουν:

 

https://www.iapb.org

https://www.ndtv.com