Iatropedia

Σόμπες υγραερίου: Οι οδηγίες της Πυροσβεστικής για την ασφαλή χρήση τους

Η τραγωδία στο Μεταξουργείο, όπου οι γονείς τριών παιδιών έχασαν τη ζωή τους από διαρροή σε σόμπα υγραερίου, επανέφερε στο προσκήνιο τη ζωτική σημασία που έχει η σωστή χρήση των μέσων θερμάνσεως. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μερικές συμβουλές για τις σόμπες υγραερίου που μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες.

Η προμήθεια και η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι σόμπες υγραερίου, πρέπει να γίνεται με προσοχή και με τήρηση ορισμένων βασικών κανόνων Ασφαλείας.

Αυτό συνιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να αποφευχθούν τραγικά περιστατικά σαν κι αυτό στο Μεταξουργείο, όπου οι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από διαρροή υγραερίου.

Σε οδηγίες που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μερικές σωτήριες συμβουλές προστασίας. Άλλες από αυτές είναι γενικές και αφορούν όλες τις εναλλακτικές πηγές θέρμανσης και άλλες ειδικά τις σόμπες υγραερίου.

Γενικές συμβουλές

Διαβάστε ακόμα Τι να προσέχετε με τα θερμαντικά σώματα, το τζάκι και τη σόμπα

Ειδικά για τις σόμπες υγραερίου

Αν διαπιστώσετε διαρροή υγραερίου

Τέλος, για να αποθηκεύσετε την σόμπα υγραερίου το καλοκαίρι, σκεπάστε την καλά (ιδίως τον καυστήρα) για να την προστατεύσετε από την σκόνη.