Ρίξτε την πίεση με φυσικό τρόπο!

  • Iatropedia
Η πίεση που ανεβοκατεβαίνει δεν σας αφήνει σε ησυχία. Με το ένα χέρι κρατάτε το πιεσόμετρο και με το άλλο τα χάπια ελπίζοντας έτσι ότι θα κρατήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα! Πως μπορείτε να αντιμετωπίστε την κατάσταση αυτή χωρίς φάρμακα;

Επιστήμονες από τη φημισμένη Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότας, έχουν την απάντηση. Όπως αναφέρουν εκτός από τα φάρμακα υπάρχουν και κάποιο φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διατηρήσουμε την αρτηριακή υπέρταση σε φυσιολογικά επίπεδα και ο πιο σημαντικός απ’ αυτούς είναι η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, μειώνοντας τα κορεσμένα λιπαρά.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί επιστήμονες ο τρόπος ζωής παίζει καταλυτικό ρόλο στην ρύθμιση της πίεσης και συστήνουν στους πάσχοντες να ακολουθούν τους εξής δέκα χρυσούς κανόνες:

Χάστε τα περιττά κιλά και μετρήστε την περίμετρο της μέσης σας. Αν καταφέρετε να χάσετε πέντε κιλά η πίεση σας θα πέσει σημαντικά.

Την ίδια στιγμή επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως αν αυτή είναι πάνω από 102 εκατοστά στους άνδρες και πάνω από 88 στις γυναίκες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για υπέρταση.

Ξεκινήστε γυμναστική: Το περπάτημα για μισή ώρα την ημέρα, όλες τις ημέρες της εβδομάδας μειώνετε σχεδόν μισό έως 1 βαθμό η πίεση μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Τρώτε υγιεινά. Βάλτε στο πιάτο σας φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά λίγων λιπαρών, ψάρι, κοτόπουλο και προσπαθήστε να αφαιρέστε όσο περισσότερα κορεσμένα λίπη.

Μειώστε το αλάτι. Αντικαταστήστε το επιτραπέζιο αλάτι με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά. Πάντως συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για να μάθετε πόσο αλάτι χρειάζεστε

Stop στο τσιγάρο. Η βλαβερή αυτή συνήθεια μπορεί να αυξήσει την πίεσή σας κατά 1 ή περισσότερους βαθμούς για χρονικό διάστημα έως 1 ώρα έπειτα από το σβήσιμο του τσιγάρου. Ανάλογες συνέπειες, αν και κάπως μικρότερες, έχει και το παθητικό κάπνισμα.

Όχι στους πολλούς καφέδες. Οι απόψεις των ειδικών διίστανται για το αν και κατά πόσο η καφεΐνη επηρεάζει την πίεση. Ωστόσο καλό είναι να περιορίσετε την συνήθεια αυτή στην περίπτωση που πίνετε πολλούς καφέδες.

Καταπολεμήστε το στρες.Το επίμονο, έντονο στρες και το άγχος μπορεί να αυξήσει την πίεση.Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να προσπαθήσετε να το διαχειριστείτε βλέποντας πιο ψύχραιμα τα πράγματα.

Κάνετε συχνά τσεκ-απ. Μάθετε να μετράτε και να καταγράφετε μόνοι σας την πίεσή σας ώστε να παρακολουθείτε την πορεία την πίεση σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο υγιής είναι η ερωτική σας ζωή;

Όταν η απόρριψη ραγίζει καρδιές!

Επτά δωρεάν τρόποι για καλό σεξ!