Iatropedia

Πώς να απαλλαγείτε σωστά από το λίπος στην κοιλιά

Το λίπος στο στομάχι αποτελείται από υποδόριο και σπλαχνικό λίπος:

Το σπλαχνικό λίπος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως:

Οι γυναίκες με περίμετρο μέσης μεγαλύτερη από 90 εκατοστά και οι άντρες με περίμετρο μέσης μεγαλύτερη από 100 εκατοστά είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα λόγω του σπλαχνικού λίπους στην κοιλιά.

Διαβάστε επίσης: Μετρητής αναλογίας μέσης-γοφών

Πώς να απαλλαγείτε γρήγορα από το λίπος στην κοιλιά

Εκτός από τη χειρουργική αφαίρεση λίπους στο στομάχι μέσω λιποαναρρόφησης ή κρυολιπόλυσης (μια διαδικασία που παγώνει τα λιποκύτταρα), η απαλλαγή από το λίπος στο στομάχι έχει να κάνει με τη διατροφή και την άσκηση.

Μια υγιεινή διατροφή είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε το μεγαλύτερο μέρος του βάρους γύρω από την κοιλιά. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η απώλεια βάρους είναι 80% διατροφή και 20% άσκηση. Ωστόσο, η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο και η δίαιτα συν άσκηση λειτουργεί καλύτερα για την μείωση του λίπους στο στομάχι.

Η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη (ADA) προτείνει:

Πρόσθετες συμβουλές διατροφής που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το λίπος στο στομάχι:

Ποιες ασκήσεις βοηθούν να απαλλαγούμε από το λίπος στην κοιλιά

Η άσκηση είναι επίσης σημαντική για την μείωση του σωματικού λίπους. Η δίαιτα συν άσκηση λειτουργεί καλύτερα για να απαλλαγούμε από το λίπος στην κοιλιά. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά αποφεύγουν την αύξηση βάρους γύρω από την μέση σε σύγκριση με εκείνους που δεν ασκούνται. Η μελέτη έδειξε ότι μόλις 30 λεπτά περπάτημα, 6 ημέρες την εβδομάδα είναι αρκετά για να αποφευχθεί η συσσώρευση λίπους στο στομάχι.

Η μεγαλύτερης διάρκειας -και όχι έντασης- άσκηση είναι πιο αποτελεσματική για να υποχωρήσει το λίπος στην κοιλιά να μειωθεί η περίμετρος της μέσης.

Το καλύτερο πρόγραμμα άσκησης για απώλεια λίπους περιλαμβάνει τόσο αερόβιες όσο και ασκήσεις ενδυνάμωσης (ασκήσεις με αντίσταση). Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) είναι ένας τύπος καρδιαγγειακής άσκησης που εναλλάσσεται μεταξύ σύντομων συνεδριών με ασκήσεις υψηλής έντασης και ασκήσεις πιο αργής έως μέτριας έντασης.

Άλλες συμβουλές για να παραμείνετε εντός στόχων διατροφής και άσκησης:

Πηγή: https://www.emedicinehealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπλαχνικό λίπος: Τι είναι, πώς μετριέται και πώς υποχωρεί ειδικά μετά τα 60

5 μυστικά σε κάθε δίαιτα για να φύγει το σπλαχνικό λίπος, τα οποία λειτουργούν, σύμφωνα με διαιτολόγους

Τι προτείνει η επιστήμη για το σπλαχνικό λίπος: 5 τρόποι να το μειώσετε άσχετα από δίαιτες

Θέλετε να χάσετε λίπος από την κοιλιά; Ακολουθήστε την «πράσινη μεσογειακή διατροφή»

φωτό: iStock