Iatropedia

Κορωνοϊός: 43 κρούσματα σε κατ’ οίκον περιορισμό – Τι οδηγίες ακολουθούν

Τα κρούσματα του κορωνοϊού που τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες έως ότου αναρρώσουν.

Καθώς ο κορονοϊός Covid-19 εξαπλώνεται στη χώρα μας, συνιστάται σε ολοένα περισσότερους ανθρώπους να απομονωθούν στο σπίτι τους. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και άτομα τα οποία έχει μολύνει ο κορωνοϊός.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα κρούσματα του ιού που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ανέρχονταν χθες σε 43. Οι περισσότεροι ασθενείς είχαν ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ, όπου και μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε ακόμα Κορωνοϊός: Συμπτώματα, μετάδοση και μέτρα προστασίας – Συνοπτικά τι πρέπει να ξέρετε

Κορωνοϊός: “Πιστεύω ότι έχω νοσήσει! Τι πρέπει να κάνω;” – Τα πρώτα βήματα πριν τη διάγνωση

Ωστόσο έχουν ελάχιστα έως καθόλου συμπτώματα. Επιπλέον, δεν πάσχουν από κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών. Επομένως, δεν χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο και γι’ αυτό τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο κατ’ οίκον περιορισμός, όμως, δεν σημαίνει ότι θα περάσουν 14 ημέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένες οδηγίες οι οποίες αποσκοπούν:

Τι πρέπει να κάνουν

Ο ΕΟΔΥ έχει συγκεκριμένες οδηγίες για τη φροντίδα στο σπίτι των ανθρώπων που έχει μολύνει ο κορωνοϊός Covid-19. Οι κυριότερες είναι οι εξής:

Διαβάστε ακόμα Σαρώνει ο κορωνοϊός στη χώρα – 21 νέα κρούσματα – Έφτασαν τα 66 συνολικά

Το πλύσιμο των χεριών

Απαραίτητη είναι επίσης η προσεκτική τήρηση των κανόνων υγιεινής. Ειδικότερα συνιστάται:

Καθαρισμός και απολύμανση αντικειμένων

Πολύ σημαντικός είναι επίσης ο καθαρισμός και η απολύμανση όλων των αντικειμένων που χρησιμοποιεί ή αγγίζει ο ασθενής. Γι’ αυτό τον λόγο συνιστάται: