Iatropedia

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Τα συμπτώματα που όλοι έχουμε χρέος να γνωρίζουμε

Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια ως Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Βασικός της σκοπός είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τον αυτισμό, τις έρευνες επάνω σε αυτόν και τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φάσμα του αυτισμού στα παιδιά.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, το Iatropedia.gr σας παρουσιάζει τα πιο βασικά στοιχεία που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε για τον αυτισμό.

Τι είναι ο αυτισμός

Ο αυτισμός είναι μια σύνθετη διαταραχή με μια καθιερωμένη γενετική βάση, δηλαδή σοβαρός παράγοντας για την εμφάνισή του είναι η κληρονομικότητα. Διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί, αν και υπάρχουν λίγα αποδεικτικά στοιχεία. Για παράδειγμα, ορισμένες τοξίνες, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος έχουν βρεθεί σε υψηλά επίπεδα στα παιδιά με αυτισμό.

Αυτισμός: Πρώιμα συμπτώματα σε βρέφη και νήπια

Το παιδί…

Αυτισμός – ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παρακάτω καθυστερήσεις στην ανάπτυξη σημαίνουν την ανάγκη για άμεση αξιολόγηση από τον παιδίατρο του παιδιού σας!

Αυτισμός: Τα πρώιμα συμπτώματα του αυτισμού σε μεγαλύτερα παιδιά

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, τα σημάδια για τον αυτισμό γίνονται πιο ποικιλόμορφα. Υπάρχουν πολλά προειδοποιητικά συμπτώματα, αλλά αυτά συνήθως περιστρέφονται γύρω από τις μειωμένες κοινωνικές δεξιότητες, τις δυσκολίες λόγου και ομιλίας, τις δυσκολίες στην μη-λεκτική επικοινωνία και την άκαμπτη συμπεριφορά.

Αυτισμός: Συμπτώματα κοινωνικών δυσκολιών στο παιδί

Το παιδί…

Η βασική κοινωνική αλληλεπίδραση είναι κάτι δύσκολο για τα παιδιά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού. Πολλά παιδιά με αυτισμό φαίνεται να προτιμούν να “ζουν στο δικό τους κόσμο”, σε απόσταση και αποκομμένα από τους άλλους.

Αυτισμός: Τα συμπτώματα στον λόγο και γλωσσικές δυσκολίες

Το παιδί…

Τα παιδιά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού έχουν δυσκολία στην ομιλία και τη γλώσσα. Συχνά, αρχίζουν να μιλάνε σε μεγαλύτερη ηλικία από τα άλλα παιδιά.

Αυτισμός: Τα συμπτώματα και οι δυσκολίες της μη-λεκτικής επικοινωνίας

Το παιδί…

Αυτισμός: Άλλα συμπτώματα

Το παιδί…

Πηγή: http://www.helpguide.org