Μηνιγγίτιδα Β «σκότωσε» 2χρονο στην Βρετανία- Να παρέχεται δωρεάν το εμβόλιο ζητούν και στην Ελλάδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μέχρι σήμερα, πάνω από 250.000 υπογραφές έχουν μαζευτεί με αίτημα στη βρετανική κυβέρνηση να διατίθεται το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β σε όλα τα παιδιά έως 11 ετών, καθώς η κυβέρνηση χορηγεί το εμβόλιο μόνο σε νεογέννητα 2 έως 5 μηνών. Στο πλαίσιο αυτό, συγκλονιστικές φωτογραφίες μοίρασαν Βρετανοί γονείς, που έχασαν το παιδί τους ηλικίας 2 χρονών από μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, το βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS) διαθέτει το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β σε όλα τα παιδιά ηλικίας 2, 3 ή 4 μηνών σε σχήμα 3 ή 2 δόσεων, ανάλογα με την ηλικία. Ωστόσο, οι γονείς που έχουν μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να πληρώσουν για το εμβόλιο!

Να σημειωθεί ότι στη χώρα μας δεν συνταγογραφείται το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β, καθώς βρίσκεται εκτός του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού για κάθε ηλικία με αποτέλεσμα όσοι γονείς θέλουν να το κάνουν στα παιδιά τους, να καλούνται αν πληρώσουν περί τα 100 ευρώ από την τσέπη τους.

Η 2χρονη Φέι έχασε τη ζωή της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μετά από 11 ημέρες νοσηλείας. Η μητέρα της, Τζένι, μοιράστηκε την ιστορία και τις φωτογραφίες του άτυχου παιδιού μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίας Daily Mail.