Iatropedia

Merck: Στο πλευρό των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Λύρειο Ίδρυμα

Πραγματοποίησε δράση υποστήριξης της εκπαίδευσης των παιδιών, με προσφορά του εξοπλισμού γραφείων (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών) που είναι απαραίτητος γι' αυτήν.

Την εκπαίδευση των παιδιών που βρίσκονται υπό τη μέριμνα των ιδρυμάτων «Κιβωτός του Κόσμου» και «Λύρειο» Παιδικό Ίδρυμα υποστηρίζει η Merck Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικά Υπεύθυνης Δράσης της.

Για να υποστηριχθεί η υποδομή και οι συνθήκες της εκπαίδευσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτά τα ιδρύματα, η εταιρεία προσέφερε εξοπλισμό γραφείων. Ο εξοπλισμός συμπεριλάμβανε έπιπλα γραφείου, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά.

Κοινό σημείο αναφοράς των δύο ιδρυμάτων που συνεργάστηκαν με τη Merck σε αυτή την προσπάθεια είναι η αφοσίωσή τους στη μέριμνα για τα παιδιά που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

Η Κιβωτός του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Στηρίζει μονογονεϊκές, άπορες οικογένειες και παραμελημένα παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Αποβλέπει κυρίως στη θεραπεία του τραύματος της παιδικής ψυχής και όχι μόνο στη στέγη, τροφή και εκπαίδευσή τους.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαθέτει σπίτια ολοήμερης (κλειστής) φιλοξενίας παιδιών. Σε αυτά διαβιούν 220 παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής και ανάθεσης της επιμέλειας. Βρίσκονται στην Αθήνα, στην Άνοιξη Αττικής, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, στο Βόλο, στη Χίο και στην Καλαμάτα.

Επιπλέον, στο Κέντρο Ημέρας της Αθήνας εξυπηρετούνται 310 οικογένειες, με 400 παιδιά, στα οποία παρέχεται σίτιση, ψυχολογική, νομική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και κατάρτιση. Στόχος είναι η κινητοποίηση των γονέων για να αναλάβουν υπεύθυνα τον γονεϊκό ρόλο τους.

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «Οι Άγιοι Ανάργυροι» – Ορθόδοξο Χωριό ιδρύθηκε το 1967 από λίγες μοναχές, με δωρεά του αείμνηστου καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού Μάρκου Λύρα.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους.

Η Αλεξάνδρα Κιτσαντά, υπεύθυνη Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συνεργαζόμαστε με την “Κιβωτό του Κόσμου” και το “Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα”, δύο φορείς με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και ανεκτίμητη, διαχρονική προσφορά στα παιδιά».