Iatropedia

11ο Συνέδριο Future of Healthcare in Greece

Με την εναρκτήρια ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, θα διεξαχθεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια Πολιτικής Υγείας της χώρας μας.

Το 11ο Συνέδριο για το Μέλλον της Φροντίδας της Υγείας στην Ελλάδα εφέτος έχει ως θέμα την ανθρώπινη υγεία σε συνάρτηση με την οικονομική ανάπτυξη.

O υπουργός Οικονομικών θα αναφερθεί στην εμπειρία του από την πρόσφατη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τις συνέπειές της στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Θα παρουσιάσει επίσης τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί θα παρουσιάσουν τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία των χωρών.

Οι ειδικοί (συνολικά ανέρχονται σε 23) θα συζητήσουν επίσης μερικές από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να λάβουν υπόψη οι χώρες και οι υπεύθυνοι χάραξης Πολιτικών, ώστε να βελτιωθούν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ταυτοχρόνως να σταθεροποιηθούν οι Οικονομίες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των:

Έχουν επίσης κληθεί να συμμετάσχουν με ομιλίες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε ειδική ενότητα θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία των G20, στη Ρώμη. Θα παρουσιασθούν επίσης τα αποτελέσματα της 74ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην καλύτερη προετοιμασία των συστημάτων υγείας.

Ομιλητές

Στο συνέδριο θα μιλήσουν (κατ’ αλφαβητική σειρά) οι κ.κ.:

Υπό την αιγίδα ΠΕΦ και ΣΦΕΕ

Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 24 Ιουνίου 2021. Διοργανώνεται από τo Health Daily και τη BOUSSIAS, υπό την αιγίδα:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο του συνεδρίου: https://www.healthcareconference.gr