Iatropedia

Τρίκαλα: Εξιτήριο για τους επτά τραυματίες του εργοστασίου της βιομηχανίας «Βιολάντα»

Athens Greece August 30, 2019 View of a Greek ambulance driving through the streets of Athens in the morning

Στο νοσοκομείο θα μεταφερθούν και οι σοροί που βρέθηκαν απανθρακωμένες στους χώρους του εργοστασίου.

Εξιτήριο πήραν από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων οι επτά τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε αυτό μετά από την έκρηξη που κατέστρεψε το εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα», στα Τρίκαλα.

Όπως ανακοίνωσε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας, ο πρώτος τραυματίας κατέφθασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα στις 4.30′ το πρωί. Στη συνέχεια κατέφθασαν ακόμα έξι, ο ένας εκ των οποίων ήταν πυροσβέστης.

Για προληπτικούς λόγους νοσηλεύθηκαν σε θαλάμους βραχείας νοσηλείας. Κατά τις 10 το πρωί έλαβαν εξιτήριο.

Η 5η ΥΠΕ αναφέρει ακόμα ότι έχουν ανευρεθεί τρεις απανθρακωμένοι σοροί, οι οποίες θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκτροτομή. Εκεί θα γίνει και η ταυτοποίησή τους.

Τέλος, στο σημείο του συμβάντος αλλά και στο Νοσοκομείο Τρικάλων έχουν μεταβεί ψυχολόγοι, για την στήριξη των συγγενών των θυμάτων.

Φωτογραφία: iStock