Το μνημόνιο κλείνει και το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας;

  • Iatropedia
Η πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα αλλά και τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί τους τελευταίους μήνες στον τομέα της Υγείας έχουν οδηγήσει στο όριο του λουκέτου πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας.

Ενδεικτική η περίπτωση του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στο οποίο αιφνιδιαστικά η Διοικήτρια του Νοσοκομείου με έγγραφό της προχωρά σε οριστικό κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής, το οποίο κατ΄ ουσίαν σημαίνει και κλείσιμο ολόκληρου του Νοσοκομείου.

Τα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού είχαν προκύψει μήνες τώρα και λόγω του μνημονίου δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις. Μάλιστα το νοσοκομείο είχε απειληθεί και στον παρελθόν με κλείσιμο αλλά εξαιτίας των πιέσεων των εργαζόμενων και κυρίως των σωματείων (ΟΕΝΓΕ) διεκόπησαν τα σχέδια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το περασμένο Νοέμβριο ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας με εκπροσώπους του Νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο και την τοπική αυτοδιοίκηση είχαν ζητήσει πιεστικά από τη Διοικήτρια του νοσοκομείου να ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να εγκρίνει άμεσα το διορισμό γιατρών, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ωστόσο η κυβέρνηση …τελείωσε οι εκλογές ήρθαν, η πολιτική αστάθεια …εγκαταστάθηκε στη χώρα και μαζί της και η πιθανότητα να καταρρεύσουν νοσοκομεία.

Πλέον χωρίς γιατρούς, στην παθολογική κλινική μπήκε λουκέτο και οι κάτοικοι της περιοχής είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Κοζάνης για περίθαλψη.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας με ιδιαίτερα σκληρά λόγια μιλά για την κατάσταση που έχει περιέλθει το νοοσοκομείο: «Αίφνης, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, η Διοικήτρια αποφάσισε προχτές να κλείσει την Παθολογική Κλινική και αναγκάζει τους ασθενείς να μεταβαίνουν στο υπερπλήρες Νοσοκομείο της Κοζάνης για εξέταση και νοσηλεία.

Βεβαίως ενώ δεν άλλαξε τίποτα στο Νοσοκομείο, άλλαξε όμως κάτι στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Καλούμε τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και να επαναφέρουν στην τάξη τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς και κάθε άλλο Διοικητή που επιχειρεί να παίξει παιχνίδια πολιτικής δολιοφθοράς, ενόψει των επικείμενων επαναληπτικών εκλογών».