Iatropedia

Θεμιστοκλέους: Πότε έρχονται νέες παραλαβές Johnson & Johnson και ανοίγουν τα ραντεβού σε όλη την Επικράτεια

Όλα τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, μέχρι στιγμής σήμερα έχουν γίνει 70.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με περίπου 100.000. Συνολικά από την πρώτη μέρα έχουν γίνει πάνω από 5.570.000 εμβολιασμοί.

Πιο αναλυτικά,

Ο ίδιος είπε ακόμη πως τα ραντεβού με Johnson & Johnson ανοίγουν από 07/06 σε όλη τη χώρα για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών.

Οι νέες παραδόσεις εμβολίων από τις εταιρείες μέσα στον Ιούνιο

Οι παραδόσεις εμβολίων στην Ελλάδα για το μήνα Ιούνιο, αναλυτικά είναι:

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκεκριμενοποιηθεί το εύρος των παραδόσεων εμβολίων στην ΕΕ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Γαλάζια Ελευθερία: Σαρώνει η Σύρος στους εμβολιασμούς

Στο πλαίσιο της Γαλάζιας Ελευθερίας το 93% των κατοίκων της Κύθνου έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και το 79% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Η καλύτερη μεταβολή στην εμβολιαστική κάλυψη εντοπίζεται στη Σύρο όπου οι πλήρως εμβολιασμένοι αυξήθηκαν από το 12% στο 30%.

Αντίθετα η χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους εντοπίζεται στα νησιά της Σάμου, της Νάξου, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου και της Καλύμνου.

Πόσα ραντεβού έχουν κλείσει και ολοκληρώσει οι κάτω των 40 ετών

Στις 26 Μαΐου άνοιξαν τα ραντεβού για τους πολίτες από 35 έως 39 ετών με όλα τα εμβόλια και έχουν κλείσει 107.000 ραντεβού. Το 20,5% της ηλικιακής αυτής ομάδας έχουν κάνει ήδη μία δόση, ενώ με τα ραντεβού φτάνουμε στο 36%.

Το Σάββατο άνοιξαν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 30-34 και έχουν κλείσει 63.000 ραντεβού. Το 17% έχουν κάνει την πρώτη δόση και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 29%.

Από τις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα εμβόλια Johnson & Johnson σε όλη την επικράτεια, καθώς αναμένουμε άλλες 78.000 δόσεις στις Ιουνίου.

Η ηλικιακή ομάδα 18-29 εμβολιάζεται με το Johnson & Johnson και σύντομα, μόλις επιβεβαιωθούν οι παραλαβές από τις εταιρείες, θα ανοίξουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια».

Την ερχόμενη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν.