Iatropedia

Θεμιστοκλέους – Τρίτη δόση: Ανοίγει η πλατφόρμα για άτομα άνω των 50 και με υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει στις 10 Οκτωβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 50 ετών και για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ανοίγει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, το απόγευμα, η πλατφόρμα των ραντεβού για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 για άτομα άνω των 50 ετών καθώς και για άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου (ομάδα Α) και αυξημένου κινδύνου (ομάδα Β).

Η Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει την αναμνηστική δόση και σε αυτήν την ομάδα, μετά τους ανοσοκατασταλμένους, τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου υπολογίζονται περίπου στους 100.000.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση χορηγείται αφού έχει περάσει ένα εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση για όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από την δεύτερη δόση εμβολίου.

Nοσήματα υψηλού κινδύνου

Άλλα νοσήματα

Θεμιστοκλέους: Σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα και για άλλα νοσήματα

Οταν υπάρχουν τα δεδομένα είναι αρκετά πιθανό στην πορεία να ανοίξει η χορήγηση αναμνηστικής δόσης και για άλλες κατηγορίες πληθυσμού είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Πρόσθεσε ότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η τρίτη δόση θα επαρκεί για να έχουμε μια ικανοποιητική προστασία σε βάθος χρόνου.

«Η τρίτη δόση είναι για την ατομική προστασία του καθενός, να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες», τόνισε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε επίσης, ότι συνεχίζονται οι εξορμήσεις της επιχείρησης «Ελευθερία» σε απομακρυσμένες περιοχές. Πρόκειται για μία δράση που ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες, επικεντρώνεται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότερα από 10.000 άτομα. Την επόμενη εβδομάδα οι εξορμήσεις θα γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα και συνεργεία από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, μια κινητή μονάδα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα επισκεφθούν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης. Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου θα βρίσκονται σε Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου σε απομακρυσμένα χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Μπορείτε να δείτε ποιοι ασθενείς ανήκουν στις ομάδες Α και Β ΕΔΩ