Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από την 1η Μαΐου και για την είσοδο στην χώρα

  • Γιάννα Σουλάκη
πιστοποιητικά
Συνεδρίασε σήμερα η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασίσει και να εισηγηθεί τα πρωτόκολλα βάση των οποίων θα αρθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι επικυρώθηκε με βάση και τα επιδημιολογικά δεδομένα ότι από την 1η Μαΐου παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε κλειστούς χώρους στη χώρα μας, αλλά και για την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Για το θέμα αυτό αναμένεται να εκδοθεί σύντομα νέα αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ).

Επί του παρόντος δεν υπάρχει αλλαγή για τη χρήση της μάσκας, καθώς το μέτρο αναμένεται να ξεκινήσει να ισχύει από την 1 Ιουνίου, οπότε θα ληφθούν αποφάσεις αργότερα. Έτσι έως 31/5 οι μάσκες παραμένουν σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ωστόσο, άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθούν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους από την 1η Ιουνίου, καθώς πρόκειται για ένα «ήπιο μέτρο», όπως είπε, που βοηθά σημαντικά στον περιορισμό της πανδημίας.

Δείτε επίσης – Πλεύρης: Με μάσκες και το Μάιο σε εσωτερικούς χώρους – Μπορεί να μην καταργηθεί το μέτρο 

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.