Συναγερμός! Έκλεισε τμήμα της θωρακοχειρουργικής κλινικής του Σωτηρία λόγω κορονοϊού

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Γιατρός που μολύνθηκε από τον κορονοϊό, μετά από κηδεία -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- είναι ο άνθρωπος που διέδωσε τη νόσο σε κλινική του νοσοκομείου αναφοράς "Σωτηρία". Θετικοί βρέθηκαν επίσης, δύο αναισθησιολόγοι και δύο ακόμη άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», καθώς έκλεισε τμήμα της θωρακοχειρουργικής κλινικής λόγω συρροής κρουσμάτων.

Η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση του νοσοκομείου, όταν αποδείχθηκε από τις εξετάσεις ότι ένας χειρουργός και ακόμη δύο γιατροί αναισθησιολόγοι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχε επηρεαστεί από τη μόλυνση Covid-19 και το νοσηλευτικό προσωπικό και συγκεκριμένα δύο νοσηλευτές.

Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ότι εντοπίστηκαν 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 από το ιατρικό προσωπικό και 2 νοσηλευτικό της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής και όλοι οι ασθενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία.

38 άτομα έχουν υποβληθεί σε τεστ – οι 5 θετικοί αναρρώνουν στο σπίτι τους

Επίσης, όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid, ενώ πραγματοποιήθηκε απολύμανση στην Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της εν λόγω κλινικής παραμένουν σε νοσηλεία και δεν θα μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο.

Τέλος σημειώνεται ότι η Κλινική εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και εκτιμάται – με τα παρόντα στοιχεία – η ετοιμότητα λειτουργίας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειρουργός νόσησε πιθανόν μετά από την παρουσία του σε κηδεία, ωστόσο, συνέχισε να πηγαίνει στο νοσοκομείο ενώ είχε συμπτώματα. Η ιχνηλάτηση ενδέχεται να φέρει στο φως και άλλα κρούσματα, ενώ 38 άτομα από το προσωπικό της κλινικής που έχουν υποβληθεί σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματά τους, έχουν μπει σε καραντίνα.