Iatropedia

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ – Καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα στην Υγεία

Απεργία, συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τις συνθήκες εργασίας τους που θυμίζουν μεσαίωνα, όπως λένε.

Στους δρόμους, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν Υγεία, δικαιώματα που έχουν καταπατηθεί και καταγγέλλοντας έκπτωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ, στο πλαίσιο 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας τους.

Παράλληλα πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καταγγέλλουν ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο ΕΣΥ αλλά και για τους μισθούς πείνας των 640 ευρώ.

«Κινητοποιούμαστε για άλλη μία φορά, αν και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για να αναδείξουμε το χάλι της Δημόσιας Υγείας που δεν αντιστρέφεται, επειδή κόβουν κορδέλες στα ντουβάρια. Προσπαθούν από τους εξουθενωμένους εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και ΕΚΑΒ να επιτύχουν τα υπερπλεονάσματα για να μοιράζουν εκλογικά επιδόματα φτώχιας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Με αυτές τις καταστάσεις για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς και λίγα κάνουμε.