Iatropedia

Στα χαρακώματα οι γιατροί με το Βορίδη! Μήλον της έριδος το πλαφόν στα φάρμακα

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ γιατρών και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας για το πλαφόν στα φάρμακα ανά γιατρό. Οι δυο πλευρές δεν δίστασαν να βγάλουν τα άπλυτα τους στη φορά μέσα στην αίθουσα του συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο σήμερα αναμένεται να εκδώσει την οριστική απόφαση του. Η μάχη πάντως κρίνεται αμφίρροπη

Το ΣτΕ έδωσε στους διαδίκους προθεσμία έως τις 10 το πρωί σήμερα ώστε να καταθέσουν συμπληρωματικό υπόμνημα, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα διατηρηθεί ή όχι η προσωρινή αναστολή του “πλαφόν”, την οποία έχει ήδη αποφασίσει ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σωτήρης Ρίζος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς πρόκειται για επικίνδυνο μέτρο το οποίο υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης ο οποίος παρίστατο στη συνεδρίαση της επιτροπής αναστολών ισχυρίζεται ότι έχουν αξιολογηθεί όλες οι παράμετροι.

Καταγγελίες ασθενών

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ παρουσίασε καταγγελίες ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καλούνται να πληρώνουν κάθε μήνα συμμετοχή 250 ευρώ

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας αντέκρουσαν τα επιχειρήματα των γιατρών, λέγοντας ότι δεν

τίθεται κανένας κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία.

Τα μέτρα ανέφεραν αποβλέπουν στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης και έχουν ληφθεί με επιστημονικά κριτήρια και με βάση στατιστικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι διοικητές νοσοκομείων παίρνουν κάτω από τη βάση;

ΕΟΠΥΥ: Α μπε- μπα- μπλομ! Αυτό τον Οργανισμό, ποιος θα τον πάρει;

Έρχεται νέο κούρεμα σε φάρμακα και εξετάσεις! Ποιο είναι το Plan B του Μάκη Βορίδη

Επισπεύδει την αξιολόγηση στο ΕΣΥ ο Βορίδης! Στα ''κάγκελα'' οι εργαζόμενοι