Iatropedia

ΣΠΕΑ: Ετήσια εκδήλωση για τα παιδιά με αιμορροφιλία με την παρουσία γνωστών αθλητών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΠΕΑ και του Κέντρου Αιμορροφιλίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Ευχάριστες εκπλήξεις, στιγμές χαράς, παιχνιδιού και συγκίνησης έζησαν μικροί και μεγάλοι στην ετήσια συνάντηση του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) και του Κέντρου Αιμορροφιλίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 17 Μαΐου 2026 στον χώρο του Replayce και στις εγκαταστάσεις του ανοιχτού χώρου στο Ολυμπιακό Προπονητήριο,.

Ξεχωριστή στιγμή της διοργάνωσης ήταν όταν οι αθλητές-μέλη του ΣΠΕΑ Γιάννης Λούγγος (ποδηλάτης), Γιώργος Τριανταφύλλου (κολυμβητής), Παναγιώτης  Μαρίνης (πολίστας) και Φώτης Ανθούλης (κολυμβητής/φυσικοθεραπευτής) μοιράστηκαν με τα παιδιά την προσωπική τους εμπειρία στον αθλητισμό.

Οι τέσσερις αθλητές παρότρυναν τα παιδιά να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα. Τα ενθάρρυναν επίσης να μην εγκαταλείπουν τους στόχους τους, διότι με την σωστή καθοδήγηση μπορούν να τους πετύχουν.

Στην ίδια φιλοσοφία ήταν και η τοποθέτηση της πρώην πρωταθλήτριας στο άλμα επί κοντώ Έρρικας Πρεζεράκου. Τα ενθάρρυνε να πιστέψουν στον εαυτό τους και να κυνηγούν τα όνειρα τους, διότι με θέληση και προσήλωση μπορούν να τα πραγματοποιήσουν.

Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι μετέβησαν στον βοηθητικό, ανοιχτό χώρο στίβου (Κ1) του Ολυμπιακού Προπονητηρίου. Τους συνόδευσαν οι κυρίες Κυριακή Γαλάνη (μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ, μέλος Επιτροπής Αναπτυξιακού & Σωματειακού Αθλητισμού, υπεύθυνη για τον Σχολικό Αθλητισμό και το Kids’ Athletics), Ελισάβετ Πεσερίδου  (πρώην πρωταθλήτρια στίβου στα 100 μέτρα με εμπόδια) και Τατιάνα Γκούσιν (πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος).

Εκεί  τους μίλησαν για τα οφέλη της άθλησης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αθλήματα του στίβου και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε ορισμένα από αυτά, όπως ο αγώνας δρόμου, το άλμα εις μήκος κ.ά.

Κίνητρο για ενασχόληση με τον αθλητισμό

«Στη συνάντησή μας έχουμε τη χαρά να βρίσκονται αγαπημένα μας παιδιά που πλέον έχουν ακολουθήσει τη δική τους λαμπρή πορεία στο χώρο του αθλητισμού και των επιστημών», δήλωσε η κυρία Ελένη Περγάντου, συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου Αιμορροφιλίας/Μονάδας Αιμόστασης & Θρόμβωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

«Αποτελούν για όλους εμάς ζωντανό παράδειγμα ότι με θέληση και σωστή καθοδήγηση μπορούμε να πετύχουμε πολλά», πρόσθεσε. Η κυρία Περγάντου ευχαρίστησε τις αθλήτριες για την παρουσία τους στη συνάντηση, καθώς και το ΣΠΕΑ για την υποστήριξή του.

Ο πρόεδρος του ΣΠΕΑ, Γιώργος Φιλιππίδης, ευχαρίστησε τους αθλητές και τον ΣΕΓΑΣ. Όπως επισήμανε, η παρουσία των αθλητών αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για όλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Τέλος, ευχαρίστησε την κυρία Περγάντου και όλο το προσωπικό του Κέντρου Αιμορροφιλίας στο Παίδων και τους γονείς και τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.