Τι λένε στη Θήβα για τον παιδίατρο που φέρεται να ασέλγησε σε 8χρονη

  • Γιάννα Σουλάκη
παιδίατρος
Ανάστατη είναι η κοινωνία της Θήβας, στο άκουσμα της είδησης ότι παιδίατρος του παιδιατρικού τμήματος στο δημόσιο γενικό νοσοκομείο Θήβας κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση με την κατηγορία της ασέλγειας σε 8χρονη μαθήτρια.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Θήβας για τον γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου, που φέρεται ότι ασέλγησε σε 8χρονο κορίτσι. Ο παιδίατρος δεν είχε δώσει αφορμή για το παραμικρό, λένε οι συνάδελφοί του, ενώ την ίδια στιγμή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι εντοπίστηκε και δεύτερη καταγγελία εναντίον του ίδιου γιατρού.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, Φιλιώ Πρωτόπαπα, δηλώνει ότι καταδικάζει κάθετα το περιστατικό εάν αποδειχθεί ότι πράγματι ο παιδίατρος προχώρησε στην πράξη της ασέλγειας στην 8χρονη ασθενή του:

“Ξέρω ότι είναι στον εισαγγελέα και διερευνάται. Τον ξέρω φυσικά, είναι τόσα χρόνια γιατρός εδώ και είναι γιατρός του νοσοκομείου και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας. Δεν μας έχει γίνει καμία αναφορά γι’αυτόν τον γιατρό στο παρελθόν. Αν έχει συμβεί αυτό που του καταλογίζουν, το καταδικάζουμε απόλυτα και κάθετα. Αλλά περιμένουμε τι θα βγει από τη δικαιοσύνη. Δεν συνελήφθη γυμνός, η κατηγορία είναι για ασέλγεια”, αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος».

Τι καταγγέλθηκε από τους γονείς στην αστυνομία

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών του 8χρονου κοριτσιού στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ήταν Μ. Τρίτη το πρωί, όταν το κοριτσάκι επισκέφθηκε με τη μητέρα του το παιδιατρικό τμήμα του Γενικού νοσοκομείου Θήβας, για ένα προγραμματισμένο τσεκ απ.

Η μητέρα έστειλε το κοριτσάκι στο γιατρό και η ίδια πήγε στο λογιστήριο για να τακτοποιήσει τα διαδικαστικά της επίσκεψης στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα όσα είπε το κοριτσάκι στη μητέρα του το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 64χρονος παιδίατρος το μετέφερε στο εργαστήριο για να του κάνει την αιμοληψία, όταν ξαφνικά του ζήτησε να τον ακουμπήσει στα γεννητικά του όργανα.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες: “Πήγε το παιδί το πρωί για να του πάρουν αίμα. Η μητέρα του είχε πάει να δώσει τα χαρτιά και το απόγευμα είπε το παιδί στη μητέρα του, ότι ο γιατρός του ζήτησε να τον χαϊδέψει. Περιμένουμε να δούμε τι θα πει η δικαιοσύνη”, λέει η κα. Πρωτόπαπα.

Στο άκουσμα του περιστατικού, οι γονείς της 8χρονης θορυβήθηκαν και πήγαν αμέσως με τη συνοδεία της μικρής, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να το καταγγείλουν. Ο γιατρός στο μεταξύ είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του για την Αθήνα. Οι αστυνομικοί, όμως, τον κάλεσαν στο κινητό και του ζήτησαν να επιστρέψει και να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα. Ο γιατρός κρατείται μέχρι αυτή τη στιγμή, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε προφορική εξέταση από ειδική εμπειρογνώμονα παιδοψυχολόγο της αστυνομίας. “Φώναξαν παιδοψυχολόγο από την αστυνομία, αλλά απ’ότι ξέρω δεν έχουν πάρει την έκθεσή της ακόμα. Την αναμένουν αύριο ή μεθαύριο», λέει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Φιλιώ Πρωτόπαππα.

Συνάδελφοι γιατρού: “Δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Είναι πολύ καλός γιατρός”

Αυτό υποστηρίζουν οι συνάδελφοί του από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Το μέλος του Σωματείου των Εργαζομένων Αντώνης Κόκκαλης, υποστηρίζει ότι στο άκουσμα της είδησης, έπεσε από τα σύννεφα:

“Το έμαθα κι εγώ από το internet. Το συγκεκριμένο γιατρό τον ξέρω. Δεν είχε ακουστεί ποτέ τίποτα γι’αυτόν, προς Θεού. Κι έπεσα απ’τα σύννεφα, όταν το άκουσα. Είναι πάρα πολλά χρόνια στο νοσοκομείο κι είναι πάρα πολύ καλός παιδίατρος. Και μάλιστα έχω φέρει και την κόρη μου στο νοσοκομείο και την έχει εξετάσει κι ήταν μια χαρά. Πολύ τυπικός, έκανε όλες τις εξετάσεις. Εξαίρετος γιατρός”.

Πληροφορίες για δεύτερη καταγγελία εναντίον του ίδιου παιδίατρου

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από το Star Κεντρικής Ελλάδος, η δημοσιοποίηση της σοκαριστικής υπόθεσης, οδήγησε και σε νέα καταγγελία. Αυτή τη φορά, από 28χρονη γυναίκα σήμερα, η οποία κατέθεσε σε αστυνομικό τμήμα των Αθηνών, ότι είχε ζήσει από τον συγκεκριμένο γιατρό, τις ίδιες ανατριχιαστικές στιγμές σε ηλικία 13 χρόνων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γιατρός ο οποίος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θήβας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν