Iatropedia

Σε αναστολή εργασίας μέχρι το τέλος του 2022 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Νέα διάταξη του Υπουργείου Υγείας

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 παρατείνεται ο νόμος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με την κύρωση της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος για την κατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης. Επίσης, παρατείνονται όλα τα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19 ως τις 30 Ιουνίου 2022.

Ο κύβος ερρίφθη για το μέλλον των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τελικά δεν γίνεται μόνιμος νόμος του κράτους η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και θέσπιση του, ως «υποχρεωτικό προσόν» για την πρόσληψη στο ΕΣΥ, αλλά παραμένει προσωρινό μέτρο.

Έτσι, με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (22/3), στη Βουλή παρατείνονται έως τις 30 Ιουνίου 2022 όλες οι έκτακτες ρυθμίσεις που είχαν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτός από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών σε νοσοκομεία και μονάδες χρονίως πασχόντων και ηλικιωμένων που παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου.

Επίσης η ισχύς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί παρατείνεται από τη λήξη τους έως την 31η Δεκεμβρίου του 2022.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, μέχρι 30 Ιουνίου, παρατείνονται μεταξύ άλλων:

Μέχρι τις 31 Μαϊου παρατείνονται:

Τέλος, προβλέπεται ακόμα: