Σε ένα από τα πιο συγκινητικά επεισόδια του podcast «Ημερολόγιο Μάχης» της WinCancer, ο Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», Σαράντος Ευσταθόπουλος, μιλά στην Πίστη Κρυσταλλίδου για την απώλεια του αδερφού του, αλλά και το όραμά του για το νοσοκομείο.
Για πρώτη φορά δημόσια, ο Σαράντος Ευσταθόπουλος μιλά για την απώλεια του αδερφού του από καρκίνο, πριν από δύο χρόνια. Με αυθεντικότητα και συγκίνηση, εξομολογείται πώς αυτή η προσωπική εμπειρία έγινε οδηγός στην αποστολή του και επηρέασε βαθιά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον ρόλο του στο τιμόνι ενός νοσοκομείου που δίνει καθημερινά μάχες ζωής.
Στο επεισόδιο, ο κ. Ευσταθόπουλος παρουσιάζει το όραμά του για το Νοσοκομείο «Μεταξά». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κτιριακή και τεχνολογική αναβάθμιση του νοσοκομείου και στην ενίσχυσή του σε ανθρώπινο δυναμικό, για την ανακούφιση του φόρτου και την αναβάθμιση της φροντίδας. Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου κατέγραψε την πλήρη ανακαίνιση των ορόφων και τα καινούργια ΤΕΠ.
Παράλληλα, στόχος είναι να αναληφθούν πρωτοβουλίες που βάζουν στο επίκεντρο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους, Παράδειγμα των καινοτόμων δράσεων είναι η εισαγωγή σκύλων θεραπείας, όπως είχαμε γράψει και στο Iatropedia.gr, που αλλάζουν την εμπειρία νοσηλείας.
Με λόγο ουσιαστικό, ο διοικητής του Μεταξά μιλά για τις λέξεις που πληγώνουν και για εκείνες που γιατρεύουν, για τις αλήθειες που δεν ακούγονται συχνά, και για την ελπίδα που γεννιέται όταν οι άνθρωποι του συστήματος υγείας βλέπουν τον ασθενή ως άνθρωπο, και όχι μόνο ως περιστατικό.
Ένα επεισόδιο-κατάθεση ψυχής, που αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από τον θεσμό. Μπορείτε να το ακούσετε στον απρακάτω σύνδεσμο:
https://open.spotify.com/ episode/ 0v9I4sOqpXYzVvR979kJss?si= OjvhW2xYRqeynSsXs370Jg
Φωτογραφία WinCancer