Iatropedia

Rene Favaloro: Τι αξίζει να μάθετε για τον καρδιοχειρουργό που τιμάει η Google με doodle

Ο δρ Rene Favaloro (πλήρες όνομα René Gerónimo Favaloro) ήταν ένας διάσημος καρδιοχειρουργός από την Αργεντινή, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τη διεξαγωγή της πρώτης προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που εφηύρε ο ίδιος.

Ο Rene Favaloro ήταν, επίσης, ο πρώτος χειρουργός στην Αργεντινή που έκανε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς.

Υπήρξε μια ιδιαίτερα εξέχουσα προσωπικότητα στην ιατρική κοινότητα της Αργεντινής. Ίδρυσε το διάσημο Favaloro Foundation στην Αργεντινή, αφιερωμένο στην ιατρική έρευνα και τη διδασκαλία της ιατρικής. Αφού πέρασε πολλά χρόνια εργαζόμενος στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν επέστρεψε στην Αργεντινή συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε ίδρυμα παρόμοιας αριστείας με την κλινική του Cleveland. Ως εκ τούτου, με τη βοήθεια πολλών συνεργατών, ίδρυσε τελικά το Ίδρυμα Favaloro το 1975. Εκεί εκπαιδεύτηκαν πάνω από 450 καρδιοχειρουργοί όχι μόνο από όλη την Αργεντινή, αλλά και από όλη την Αμερική. Ο Rene Favaloro ανησυχούσε βαθύτατα για τη δημόσια υγεία και, μαζί με τον αδελφό του, κατέβαλε πολλές προσπάθειες για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, η οποία περιελάμβανε την εκπαίδευση εκπαιδευτικών και νοσοκόμων του δημοσίου.

Rene Favaloro: Ποδόσφαιρο, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και σπουδές

Rene Favaloro: Σημαντικές στιγμές στην πορεία της ζωής του

Πηγή: https://www.thefamouspeople.com