Iatropedia

Προβλήματα στην συγκρότηση προεδρείου από την ΟΕΝΓΕ

Χωρίς προεδρείο αναμένεται να μείνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), καθώς από τις αρχαιρεσίες της 10ης Απριλίου, λαμβάνει χώρα μια δύσκολη κατάσταση η οποία δεν αναμένεται να αντιμετωπιστεί πριν από τον Ιούνιο.

Με τους προσκείμενους στο ΚΚΕ, την παράταξη ΔΗΠΑΚ, να έχει λάβει 7 έδρες και 53 ψήφους και άλλες 7 έδρες με μικρότερο αριθμό ψήφων να έχουν λάβει και οι παρατάξεις ΕΚΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 52 ψήφους) και Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ με 49 ψήφους) το τοπίο για το ποια παράταξη θα εκλέξει τον πρόεδρο είναι θολό. Εκτός από τους τρεις πρώτους με 7 έδρες έκαστος, ακολουθούν οι υπόλοιπες παρατάξεις ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) με 33 ψήφους και 4 έδρες και η Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ) με 13 ψήφους και 2 έδρες.

Έτσι, στην συνεδρίαση της 20ης Απριλίου δεν μπόρεσε να συγκροτηθεί προεδρείο επειδή από την κατανομή των εδρών, περισσεύει μία, η οποία – σύμφωνα με την προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη – ανήκει στην πρώτη παράταξη η οποία σχηματίζει με τον τρόπο αυτό προεδρείο. Ωστόσο, η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη προτείνει η μία έδρα να δοθεί με κλήρωση. Και η κατάσταση μένει στον αέρα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να έχουν κάνει εκλογές αλλά να μην έχουν προεδρείο…