Iatropedia

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να σωθεί το Ε. Ντυνάν

Την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), εντός της ημέρας, με την οποία διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη διάσωση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» αποφάσισε η Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης.

Στη διυπουργική σύσκεψη μετείχαν οι Υπουργοί Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζος, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ν. Μηταράκης, ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ρ. Σπυρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Π. Μπαλτάκος.

Ειδικότερα, με την ΠΝΠ ρυθμίζονται οι άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης του Νοσοκομείου, η παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας και καθορίζονται οι διαδικασίες για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως με τις προωθούμενες ρυθμίσεις διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν», και ως εκ τούτου η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους νοσηλευόμενους ασθενείς, όπως επίσης και οι θέσεις εργασίας ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, μέχρι τις 31-12-2012.

Υπενθυμίζεται πως το «Ερρίκος Ντυνάν» λειτουργεί μέχρι σήμερα ως Κοινωφελές Ίδρυμα και Ν.Π.Ι.Δ. Όπως είναι γνωστό το «Ερρίκος Ντυνάν» έχει οδηγηθεί σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση, συνεπεία της οποίας είναι ο κίνδυνος της οριστικής διακοπής της λειτουργίας του.