Iatropedia

Πώς επιστρέφουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι γιατροί: με μάσκα και δυο τεστ

Η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε σήμερα (21.12.2022) και εισηγήθηκε τα μέτρα με τα οποία θα επιστρέψουν από την 1η Ιανουαρίου στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι γιατροί.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή και των γιατρών που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, οριστικοποιήθηκε το πρωτόκολλο με το οποίο θα επιστρέψουν στις θέσεις τους από την 1η Ιανουαρίου.

Κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής, οι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα κάνουν δυο τεστ και θα φορούν μάσκα υψηλής προστασίας.

Επίσης, δεν θα τοποθετηθούν σε μονάδες με ευάλωτους ασθενείς όπως οι μονάδες εντατικής φροντίδας, οι μονάδες νεογνών και όπου υπάρχουν ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς.

Με δύο τεστ και μάσκα υψηλής προστασίας και οι ανεμβολίαστοι νοσηλευτές και διοκητικοί

Την προηγούμενη Τετάρτη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε το πρωτόκολλο της επιστροφής των ανεμβολίαστων νοσηλευτών και διοικητικών στο ΕΣΥ, από 01/01/23.

Η απόφαση των επιστημόνων ήταν, επίσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό να επιστρέψουν στις θέσεις τους με δυο τεστ αρνητικά rapid test την εβδομάδα, τα οποία θα κάνουν με ίδια δαπάνη, αλλά και με την αυτονόητη μάσκα, που θα πρέπει να είναι υψηλής προστασίας.