ΠΟΕΔΗΝ: Γιατρός του Δρομοκαΐτειου «μοίραζε» πλαστά πιστοποιητικά νόσησης – Έχει διαταχθεί ΕΔΕ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) έχει διαταχθεί από τη διοίκηση του ΨΝΑ "Δρομοκαΐτειου" για τη διαλεύκανση ενεργειών γιατρού του νοσοκομείου, που φέρεται ότι δήλωνε ψευδώς "θετικά" περιστατικά, στη νόσο Covid. Την καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σειρά πλαστών δηλώσεων νόσησης βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που είναι σε εξέλιξη στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, ενώ η υπόθεση αναμένεται να λάβει τον δρόμο της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, γιατρός του Δρομοκαΐτειου δήλωνε ψευδώς «θετικά κρούσματα» από τις 30 Ιουλίου και μέχρι σήμερα, ανοίγοντας τον δρόμο για την έκδοση πλαστών βεβαιώσεων νόσησης σε άγνωστα άτομα, που δεν είχαν σχέση με το νοσοκομείο. Χρησιμοποιούσε μάλιστα για να εισέρχεται στο Μητρώο Ασθενών Covid-19, κωδικούς παθολόγου γιατρού.

Την υπόθεση ανακάλυψε η Επιτροπή Λοιμώξεων του  Δρομοκαΐτειου Νοσοκομείου η οποία σε συνεργασία με τη Διοίκηση, άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης.

ΠΟΕΔΗΝ: «Δήλωνε θετικά άτομα εκτός Νοσοκομείου»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η διοίκηση του Νοσοκομείου ανακάλυψε να δηλώνονται στο  Δρομοκαΐτειο ως «ψευδώς θετικά» κρούσματα, άτομα τα οποία δεν είχαν δικαίωμα εξέτασης στο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει: «Ο εν λόγω γιατρός στις 30 Ιουλίου έβγαλε θετικό τεστ στον εαυτό του και σε δυο άγνωστα άτομα από το νοσοκομείο. Ακολούθησε μοριακός έλεγχος στο γιατρό και ήταν αρνητικός. Εν τω μεταξύ έκλεισαν τμήματα με ασθενείς, έγιναν εκατοντάδες τεστ σε ασθενείς και προσωπικό για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Στις 31 Αυγούστου βρέθηκαν επτά άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο το γιατρό. Και πάλι έγιναν τεστ σε ασθενείς και υπαλλήλους επειδή μεταξύ των ατόμων με θετικό τεστ ήταν και ένας συνάδελφος».

Η διοίκηση με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού και «ενήργησαν τάχιστα» σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συγκεντρώνοντας στοιχεία, για να διατάξουν ΕΔΕ.

«Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι κάνουν τα άτομα που βρέθηκαν ότι νοσούν», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.