ΠΟΕΔΗΝ: «Ελλείψεις και παραλείψεις στη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού στο «Δρομοκαΐτειο»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Ελλείψεις προσωπικού και ελλιπή εκπαίδευση του προσωπικού για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων του κοροναϊού, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι οι ελλείψεις προσωπικού στο «Δρομοκαΐτειο» αγγίζουν τα όρια της ασφαλούς φροντίδας των ασθενών, «οδηγώντας τους εναπομείναντες εργαζόμενους όλων των κατηγοριών στην απόγνωση και στην εργασιακή εξουθένωση». Οι εργαζόμενοι τονίζουν, επίσης, ότι δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία και εκπαίδευση του προσωπικού για τη διαχείριση τυχόν ύποπτου κρούσματος στο νοσοκομείο.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα των μειωμένων αντανακλαστικών της πολιτείας είναι η ελλιπέστατη προετοιμασία του νοσοκομείου ώστε να διαχειριστεί τυχόν εμφάνισης περιστατικού με κορωνοϊό. Δεν έχουν διαμορφωθεί κατάλληλοι θάλαμοι για νοσηλεία ασθενών με  κορωνοϊό. Δεν έχει γίνει καμία εκπαίδευση του προσωπικού, δεν έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο δράσης σε ανάλογη περίπτωση. Έχει παραγγελθεί αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα έρθει το απαραίτητο υλικό».

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο «Δρομοκαΐτειο»

Στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ εισάγονται ετησίως 3.000 περιστατικά εκ των οποίων το 60% αποτελούν ακούσιες νοσηλείες. Επιπλέον τα εξωτερικά του ιατρεία επισκέπτονται 15.000 ασθενείς κατ΄ έτος.

«Έχει αναπτύξει ξενώνες, οικοτροφεία, κέντρα ψυχικής υγείας, αναπτύσσοντας δραστηριότητα τόσο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας. Παρά τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες της χώρας στενάζει λόγω της υπό-χρηματοδότησης, της τραγικής υπό-στελέχωσης και της συνεχής απαξίωσης του ρόλου του από την ελληνική πολιτεία», αναφέρουν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν