Iatropedia

ΠΟΕΔΗΝ: Δράσεις και κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ – Τα αιτήματα των υγειονομικών

Πορεία και στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, ενόψει της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιβηθεί η Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – ΕΚΑΒ και Πρόνοιας. Θα προηγηθεί συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις 08.30 π.μ. ενώ η πορεία πριν καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα διέθλει από όλα τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Ταυτόχρονα η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει στάση εργασίας 08.00 – 13.00 την ίδια μέρα για τα Σωματεία – Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στην Κεντρική Μακεδονία.

(οι ώρες της στάσης εργασίας μπορούν να αναπροσαρμοστούν με απόφαση των Σωματείων).

Στην υπόλοιπη χώρα, με αποφάσεις των Σωματείων θα υπάρξουν διευκολυντικές κινητοποιήσεις για την συμμετοχή στη Πανελλαδική Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 6/9/2025, η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, στις 6.00μμ στο Αγαλμα του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διεκδικούν: