Iatropedia

ΠΟΕΔΗΝ: Απαξιώνεται καθημερινά το «Σωτηρία» το μεγαλύτερο πνευμονολογικό νοσοκομείο της χώρας

Τραγικές ελλείψεις γιατρών και συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο νοσοκομείο νοσημάτων Θώρακος "η Σωτηρία"

Οι κλινικές κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι γιατροί βρίσκονται στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης, ενώ διαλύεται και η τεχνική υπηρεσία. Αυτά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα.

ΠΟΕΔΗΝ: «Έκλεισε η 10η Πνευμονολογική Κλινική – Κλείνει και το Καρδιολογικό τμήμα»

Λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών έκλεισε η 10η πνευμονολογική Κλινική. Ακολουθεί η καρδιολογική και πολλά τμήματα λειτουργούν στα όρια ασφαλείας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Το Νοσοκομείο Σωτηρία, το μόνο ειδικό Πνευμονολογικό Νοσοκομείο της χώρας, απαξιώνεται κάθε ημέρα και πιο πολύ. Λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών έκλεισε η 10η Πνευμονολογική Κλινική και εμφανίζονται ράντζα μετά από κάθε εφημερία. Παρότι εγγράφως προειδοποίησαν οι γιατροί πέρυσι ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους ασθενείς από ιατρικά λάθη λόγω εξουθένωσης συνεχίζουν να αποψιλώνουν το νοσοκομείο από γιατρούς. Σειρά τώρα έχει το καρδιολογικό τμήμα. Μετακινούν τρεις γιατρούς καρδιολόγους. Η καρδιολογική κλινική, η Μονάδα Εμφραγμάτων, τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα ΤΕΠ λειτουργούν με μεγάλη επικινδυνότητα», τονίζουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Πρόσφατα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με απόφαση της 1ης ΥΠΕ μετακινήθηκαν δύο Καρδιολόγοι (Διευθύντρια Προϊσταμένη και Επιμελητής Β΄), στο «Αττικό» Νοσοκομείο και σε Κέντρο Υγείας. Ένας τρίτος Καρδιολόγος του Νοσοκομείου «Σωτηρία» μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Λήμνου, για να καλύψει τις εκεί ελλείψεις γιατρών:

«Κλείνουν μία τρύπα και ανοίγουν άλλη. Το καρδιολογικό τμήμα διαθέτει έναν και μοναδικό Επικουρικό Καρδιολόγο που λήγει η σύμβασή του και φεύγει τον Ιανουάριο», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ) και τονίζουν ότι οι καρδιολόγοι του νοσοκομείου με έγγραφό τους προς την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του «Σωτηρία», επισημαίνουν τους κινδύνους για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική, τη Μονάδα Εμφραγμάτων και όσοι προσέρχονται στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία.

ΠΟΕΔΗΝ: Διαλύεται η τεχνική υπηρεσία του «Σωτηρία»

Με απόφαση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ διαλύεται η Τεχνική Υπηρεσία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς μετακινείται ο Υποδιευθυντής της στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου του αναθέτουν καθήκοντα Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας.

«Θα παρουσιαστούν μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο «Σωτηρία» που είναι ένα ειδικό Νοσοκομείο ενώ αναμένεται κύμα γρίπης», τονίζουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.