Iatropedia

ΠΙΣ για το Νομοσχέδιο «Γκάγκα»: «Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ και να αυξηθούν οι απολαβές τους»

Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, με εργασιακή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά και την αύξηση των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών, ζητούν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Αυτές είναι όλες οι θέσεις τους πάνω στο Νομοσχέδιο της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο βρίσκεται υπό δημόσια διαβούλευση και ψήφιση στη Βουλή.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του στις Νοεμβρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ συζήτησε το σε διαβούλευση Σχέδιο Νόμου ΥΥΚΑ και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει -μεταξύ άλλων- την απόσυρση διατάξεων που αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ .

Αναλυτικότερα το Δ/Σ του ΠΙΣ:

Απαιτεί τέλος την κατ’ ελάχιστο διατήρηση των δύο εκπροσώπων του Π.Ι.Σ. στο ΚΕΣΥ, κατ’ αναλογία της από το Νόμο αποστολής του και την αποκλειστική υπόδειξή τους από το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Τέλος, ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι η διαχείριση των Ελλήνων ιατρών, με τις ιδιαιτερότητες του υπερπληθυσμού και της μετανάστευσης εγκεφάλων, απαιτεί ισονομία και εξασφάλιση κοινών συνθηκών και χώρου επαγγελματικής και επιστημονικής εξέλιξης, επ’ ωφελεία των νέων ιατρών και κυρίως των ασθενών.