Παύλος Πολάκης στο «Ε» και στον Νίκο Ευαγγελάτο εφ΄όλης της ύλης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η εξαδέλφη του κ. Πολάκη, που ως αναισθησιολόγος επιλήφθηκε του περιστατικού με την 4χρονη Μελίνα στο Βενιζέλειο, είναι ταλαιπωρημένη με την υγείας της αλλά άριστη επιστήμων, αλλά δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας! Επίσης, οι δημοσιογράφοι που του "επιτέθηκαν" για το ΚΕΕΛΠΝΟ το έκαναν με οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας καθώς "τα παίρνουν". Στα νοσοκομεία γίνονται προσλήψεις, φτάνουν χρήματα και όλα θα πάνε σύντομα καλύτερα. Όσο για το ασφαλιστικό, κάνουν λάθος όσοι αντιδρούν καθώς οι συντάξεις θα είναι αναλογικές! Αυτά!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Καταρχάς, ως δημοσιογράφος του ιατρικού ρεπορτάζ, διαπιστευμένη επί σειρά πολλών ετών στο υπουργείο Υγείας, απείχα συνειδητά από την επίμαχη συνέντευξη Τύπου όταν διαπίστωσα ότι το θέμα που θα μας ανέπτυσσαν οι δύο υπουργοί, το είχαν δώσει αποκλειστικό στον συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη, το περιοδικό του οποίου είχε εκδοθεί εκείνο το πρωί με όλο το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ… Γιατί να πάω λοιπόν στη συνέντευξη; Να μάθω κάτι νέο δεν υπήρχε περίπτωση. Το μόνο που θα συνέβαινε, θα ήταν να μαλώσω, και καθώς έχω ίδια καταγωγή και παρόμοιο ταπεραμέντο με τον κ. Πολάκη, αποφεύγω να θυμώνω. Το κλίμα όμως ήταν τεταμένο από την αρχή για τον ίδιο λόγο που προσωπικά επέλεξα να μην πάω.

Σε ό,τι αφορά τους «πληρωμένους» δημοσιογράφους στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. υπουργός μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο θα πω ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έδινε επίσημα, με παραστατικά και διαφάνεια, διαφήμιση σε όλα τα ΜΜΕ που για άλλα ανέφερε στην σχετική λ΄σιτα το όνομα του ΜΜΕ, για άλλα το όνομα του ιδιοκτήτη ή του εκδότη του, και για άλλα ανέφερε το όνομα του ιατρικού συντάκτη που έκανε την επαφή μεταξύ ΜΜΕ και ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτούς τους δημοσιογράφους στοχοποίησε και ο κ. Καμμένος κομίζοντας την σχετική λίστα στην ΕΣΗΕΑ.

Εκτός λοιπόν από αυτούς που εργάστηκαν με αργομισθίες στο Κέντρο, και οι οποίοι δεν παρίσταντο απαραίτητα στην αίθουσα όπου δινόταν η επίμαχη συνέντευξη, κανείς δεν πήρε «δώρα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως υποθέτουν κάποιοι. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε λόγο να πληρώνει άτομα για την προβολή των εκστρατειών ενημέρωσης που έχει υποχρέωση άλλωστε να κάνει, καθώς πλήρωνε κατευθείαν τα ΜΜΕ που έχουν υπαλλήλους τους δημοσιογράφους.

Βενιζέλειο

Για την κυρία Πολάκη, πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε εφόσον γίνεται έρευνα και εκκρεμούν αποφάσεις. Μιλώντας στο Iatropedia πάντως αναισθησιολόγοι του ΕΣΥ, έχουν πει ότι αν έπαιρνε όντως τα φάρμακα αυτά, δεν έπρεπε να εργάζεται. Αλλά αυτό είναι μια εν πολλοίς αυθαίρετη κρίση καθώς δεν την γνωρίζουν και δεν την έχουν εξετάσει.

Ο κ. Πολάκης πάντως εξήγησε ότι η γιατρός υποφέρει από νευροπαθητικό πόνο μετά από αποτυχημένη γναθοχειρουργική επέμβαση και εκτεταμένο χειρουργείο στην λεκάνη που έκανε σε δεύτερο χρόνο.

Νοσοκομεία

Όσο για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ που έχουν ολοκληρωθεί καθώς εκκρεμούσαν πριν αναλάβει η νυν ηγεσία της Αριστοτέλους, και όσες προωθούνται ο κ. υπουργός μίλησε με αριθμούς αναφέροντας ότι έχουν ήδη διοριστεί 617 επικουρικοί γιατροί και 80 μόνιμοι με άλλους 200 να είναι στο δρόμο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας… Ακολουθούν εξάλλου διορισμοί 985 μόνιμων και άλλων 1700 με προκήρυξη τον Φεβρουάριο ώστε να πάρει «ανάσα» το δημόσιο σύστημα υγείας.

Μπαίνει επίσης τέλος σε επιζήμιες για το ΕΣΥ συμβάσεις καθαριότητας αλλά και προωθήθηκε εξυγίανση στον ορολογικό έλεγχο του αίματος που πέρσι κόστιζε 26,5 εκατ. ευρώ ενώ φέτος θα κοστίσει 6,5 εκατ. ευρώ!

Διοικητές

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι προηγούμενοι διοικητές αξιολογήθηκαν με διαφανή τρόπο και καλώς έφυγαν. Οι νέοι, η προκήρυξη για τους οποίους λήγει στις 19/1, θα επιλεγούν με 3 κριτήρια:

-Να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής.

-Να «ξέρουν γράμματα» δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας. Και

-Να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης.