Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας βρέφους ηλικίας μόλις 5 μηνών, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Ζάκυνθο στην Πάτρα με βαριά μικροβιακή μηνιγγίτιδα.
Το μωράκι νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, στο Ρίο. Μολύνθηκε από μηνιγγιτιδόκοκκο, ένα επικίνδυνο βακτήριο που του προκάλεσε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία και μηνιγγίτιδα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη, η κατάσταση του ήταν χθες το βράδυ σοβαρή αλλά σταθερή. «Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ύπουλο μικρόβιο και πρέπει να περιμένουμε», δήλωσε στην ΕΡΤ.
Η επιχείρηση σωτηρίας στήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (22.02.2026) στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα που ανησύχησαν τους γιατρούς. Οργανώθηκε αεροδιακομιδή για να διακομισθεί στη ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο. Εκεί υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών περιστατικών.
Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της μητέρας του. «Σας παρακαλούμε όλους, κάντε μια προσευχή για το αγγελούδι μας, να πάνε όλα καλά. Τώρα σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας», γράφει.
Φωτογραφία: iStock