ΠΙΣ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του αιτήματος για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ

  • Γιάννα Σουλάκη
Ραφαήλ
Δήλωση για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ έκανε σήμερα μετά από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορούμε να μην σεβαστούμε τις αποφάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου Υγείας, αλλά μπορούμε να ζητήσουμε επανεξέταση του αιτήματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το θέμα των νοσοκομείων το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο και την περίπτωση του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη , ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε ή να αμφισβητούμε τις αποφάσεις των ανωτάτων γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας. Μπορούμε ενδεχομένως να ξαναζητήσουμε να επανεξετάσουν την περίπτωση. Θα πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις. Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για όλους τους ασθενείς μας και ειδικά για τον συγκεκριμένο μικρό ασθενή, αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το Α.Υ.Σ., έχουν φροντίσει με κάθε τρόπο, έχουν μελετήσει συστηματικά και διεξοδικά όλες τις παραμέτρους και εφόσον κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, είναι αυτή που εξυπηρετεί την υγεία του μικρού ασθενούς».

ΙΣΑ: «Θέμα συζήτησης στο ΔΣ η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας»

Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ με εισήγηση του Προέδρου Γ. Πατούλη.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση:

«Ο ΙΣΑ υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε γονιού να εξαντλήσει τα περιθώρια για να προσφέρει τη ζωή και την ελπίδα στο παιδί του ακόμα και όταν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά την κοινωνική τους ευαισθησία με πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών που έχουν ανάγκη».