Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Βγαίνει από την Εντατική το 5χρονο με το φλεγμονώδες σύνδρομο – Πολύ βαριά το διασωληνωμένο νεογνό

  • Γιάννα Σουλάκη
παιδιά
Ευχάριστα και δυσάρεστα νέα έρχονται από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για τα δύο παιδάκια που δίνουν μάχη ενάντια στις επιπλοκές της νόσου Covid.

Πολύ καλύτερα στην υγεία του είναι το 5χρονο παιδί που εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές στην καρδιά και την αναπνοή του, εξαιτίας του πολυσυστηματικού υπερφλεγμονώδους συνδρόμου (MIS-C) και διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το σπάνιο αυτό σύνδρομο αναπτύσσεται στα παιδιά μετά από νόσηση με τη νόσο Covid-19.

Δείτε επίσης: Αγλαΐα Κυριακού: 5χρονο παιδί νοσηλεύεται με υπερφλεγμονώδες σύνδρομο μετά από Covid

Μετά από φοβερή ταλαιπωρία -καθώς το 5χρονο διακομίστηκε για ειδική διάγνωση και θεραπεία στο Ωνάσειο Νοσοκομείο και επέστρεψε στη συνέχεια στο Παίδων- είναι πλέον πολύ καλύτερα στην υγεία του και σήμερα αναμένεται να εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε κανονικό θάλαμο. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

 Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Σε βαριά κατάσταση το νεογέννητο βρέφος

Δυστυχώς, δεν είναι το ίδιο ευχάριστα τα νέα για την κατάσταση της υγείας του νεογέννητου βρέφους που διασωληνώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εντατική του Παίδων, μόλις 20 ημέρες μετά τη γέννησή του.

Το άτυχο νεογνό, το οποίο είναι Ρομά και νόσησε με κορονοϊό από μέλη της οικογένειάς του, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση και υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Οι γιατροί είναι προβληματισμένοι, καθώς το βρέφος δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία που του χορηγείται και δεν εμφανίζει εδώ και μέρες καμία βελτίωση.