Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου βρέφους με κορονοϊό

  • Γιάννα Σουλάκη
βρέφος
Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του νεογέννητου βρέφους που νοσηλεύεται διασωληνωμένο, μετά από επιπλοκές του κορονοϊού, στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Πρόκειται για το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη χώρα μας, καθώς το βρέφος είναι μόλις 20 ημερών.

Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την πορεία της υγείας του μόλις 20 ημερών βρέφους, που νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Διαβάστε επίσης: Και δεύτερο διασωληνωμένο παιδί με κορονοϊό στην ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού»

Το άτυχο νεογνό -που είναι Ρομά- υπέστη σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, ως επιπλοκή της νόσου Covid, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νόσησε από επαφή με μολυσμένο μέλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» – Μεταφέρθηκε από τη γιαγιά του

Το μωρό αρχικά νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στο οποίο μεταφέρθηκε από τη γιαγιά του την προηγούμενη εβδομάδα. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ωστόσο, εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση στην αναπνοή του κι έτσι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο διπλανό νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», το οποίο διαθέτει ΜΕΘ Covid για παιδιά και διασωληνώθηκε.

Σε επικοινωνία που είχε το iatropedia.gr με επιστήμονες, αναφέρεται ότι είναι μεν πολύ σπάνιο το γεγονός αυτό στην διεθνή βιβλιογραφία, ωστόσο στο εξωτερικό έχουν αναφερθεί και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διασωλήνωσης βρεφών. Στη χώρα μας, ωστόσο, είναι το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό διασωλήνωσης σε τόσο μικρή ηλικία.

Οι γιατροί τονίζουν τη σημασία που έχει αυτήν την εποχή, τα νεογνά να βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερη προστασία και απομόνωση από τους ενήλικες κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Το νεογέννητο βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι η κατάστασή του θα εξελιχθεί ομαλά.