Οι διοικητές των Ν. Λαμίας και Π.Ν. Λάρισας κάνουν μηνύσεις κατ΄αγνώστων για τις κλοπές

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συγκλονισμένοι από τις πρωτοφανείς κλοπές ενδοσκοπικών συσκευών από τα νοσοκομεία που διοικούν είναι οι διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που διαπίστωσαν σήμερα το πρωί ότι άγνωστοι αφαίρεσαν εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση από το Πανεπιστημιακό Λάρισας:

Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού σημειώθηκε από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα κλάπηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.

Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ..
Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από την διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από την διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αποφάσισε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Λάρισα 22/5/2017
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ – Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
«ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦYΛΛΕΙΟ»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΝΟΣ

Διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση για την κοπή στο Γ. Ν. Λαμίας:

Θέμα: «Ενημέρωση για κλοπή»

Σήμερα, Δευτέρα 22-05-17 και ώρα 08:30π.μ, η Διευθύνουσα του Γ.Ν Λαμίας με την παρουσία του Επιμ. Α’ Πνευμονολογίας – Υπεύθυνου του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου του Γ.Ν Λαμίας, ενημέρωσαν την Διοίκηση για την διάρρηξη και κλοπή μηχανημάτων του Βρογχοσκοπικού και Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου, τα οποία βρίσκονται στον 4ο όροφο του Γ.Ν Λαμίας.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΕΠΥ και αμέσως μετά το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Κατόπιν τούτων, πιστοποιήθηκε η κλοπή δύο (2) Κολονοσκοπίων και ενός (1) Γαστροσκοπίου από το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο καθώς και ενός (1) Βρογχοσκοπίου από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Του Γ.Ν. Λαμίας

Δρ. ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ