Iatropedia

Ο νέος… επίτροπος του ΕΟΠΥΥ!

Μπορεί μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση να αντιδρά στα σχέδια της τρόικας να τοποθετήσει επίτροπο στον προϋπολογισμό, στον τομέα της υγείας όμως και ειδικά στον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ, επίτροπος έχει ήδη τοποθετηθεί. Ποιος είναι;

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέλαβε …διοικητής στο ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε πρόσφατα.

Μετά τις αλλεπάλληλες γκάφες στον νέο φορέα, φαίνεται πως ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να αναλάβει δράση μήπως και σωθεί η κατάσταση λίγο πριν τις εκλογές.

Άλλωστε τα προβλήματα στο νέο φορέα ανεξάντλητα. Οι γιατροί δεν έχουν υπογράψει ακόμη συμβάσεις. Εξάλλου δεν ξέρουν ακόμη ούτε πόσο ούτε πως θα πληρώνονται.

Οι ασθενείς, κοντά στα 9,5 εκατ., δεν ξέρουν από πού να λάβουν υπηρεσίες υγείας. Και στη μέση το υπουργείο Υγείας που δηλώνει ότι …όλα πάνε καλά.

Η δήλωση πάντως του Ανδρέα Λοβέρδου ότι αναλαμβάνει διοικητής στον ΕΟΠΥΥ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα υψηλόβαθμα στελέχη της υγείας. Κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται για αιχμή εναντίον του …επίσημου προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη.

Κάποιοι άλλοι εκτίμησαν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δέχεται πιέσεις να λύσει άμεσα τα θέματα που έχουν προκύψει και να κλείσει τα μέτωπα που έχει ανοίξει με τους γιατρούς εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ.

Το ζήτημα είναι ότι ο υπουργός Υγείας έκανε ήδη την πρώτη του κίνηση ως …επίτροπος-διοικητής του ΕΟΠΥΥ: προώθησε τροπολογία με την οποία θα αφαιρείται η άδεια για ένα χρόνο από τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

γιατροί ούτε για δείγμα στον ΕΟΠΥΥ

στον ΕΟΠΥΥ δωρεάν αλλά χωρίς γιατρούς

Γιατροί: σε λίγο 2 ευρώ η ιατρική επίσκεψη