Iatropedia

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Βορίδη-Άδωνι: Από τους ασθενείς δε ζητάτε συγνώμη!

Σκληρή επίθεση κατά του πρώην αλλά και του νυν υπουργού για την κατάσταση στην Υγείας εξαπολύει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) δια του προέδρου της Δημήτρη Βαρνάβα.

Ο κ.Βαρνάβας παίρνοντας ως αφορμή τη συγνώμη που ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον πρωθυπουργό μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Υγείας σημειώνει: «Ο κ. Γεωργιάδης με δηλώσεις του ζητά συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, επειδή επέδειξε απέναντί του άθλια συμπεριφορά μετά την απομάκρυνση του από τη θέση του υπουργού Υγείας.

Απεναντίας ο κ. Γεωργιάδης δε νιώθει καμιά ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για το κατάντημα στο οποίο οδήγησε ο ίδιος και η πολιτική της κυβέρνησης το δημόσιο σύστημα υγείας».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αναφέρεται λεπτομερώς στα στοιχεία από την έρευνα του ευρωβαρόμετρου που καταδεικνύουν την απόλυτη δυσαρέσκεια των πολιτών για το σύστημα υγείας.

Όπως υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα κατέχει την προτελευταία θέση μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα ως προς την ικανοποίηση των πολιτών από το σύστημα υγείας (μόνον το 26% το θεωρούν καλό).

Κύρια αιτία της κακής γνώμης των πολιτών είναι οι τεράστιες αναμονές για ραντεβού, η αδυναμία εξυπηρέτησης λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι κακές κτιριακές υποδομές».

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ

Από τα βέλη του προέδρου της ΟΕΝΓΕ δε γλιτώνει ούτε ο νυν υπουργός για τον οποίο τονίζει: «Δυστυχώς, οι δηλώσεις του κ. Βορίδη ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τον προκάτοχό του δε δίνουν καμιά αισιοδοξία πως οι πολίτες θα μπορούσαν να προσδοκούν κάτι καλύτερο.

Αν δεν αλλάξει η ροή των πραγμάτων πιθανόν η επόμενη έρευνα του ευρωβαρόμετρου μας κατατάσσει στην επίζηλη θέση της τελευταίας χώρας ως προς την ικανοποίηση των πολιτών της από το σύστημα υγείας!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πόσο θα κουρευτούν τα κονδύλια για την Υγεία το 2014!

Τι θα αλλάξει ο Βορίδης στην αξιολόγηση στο ΕΣΥ! Συνάντηση με εργαζόμενους

Ιδιωτικές Κλινικές-Διαγνωστικά Κέντρα κατά Βορίδη! Θα πάνε για κινητοποιήσεις;

Παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλη η ρύθμιση