Iatropedia

Γιατροί ΕΣΥ Θεσσαλίας: Προβλήματα στις υγειονομικές δομές από τις πλημμύρες – Τι ζητούν

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλίας εντοπίζουν κωλυσιεργίες στον κρατικό μηχανισμό και δυσκολίες ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις των υγειονομικών δομών της δοκιμαζόμενης από την κακοκαιρία Daniel ευρύτερης περιοχής.

Τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλίας έχουν επισκεφθεί τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι  τη συνολική κατάσταση που επικρατεί.

«Έχουμε επισκεφθεί χώρους φιλοξενίας απεγκλωβισμένων και άστεγων και ενημερωθήκαμε για την υπάρχουσα κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή έχουμε επικοινωνήσει με εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων, τις διοικήσεις των νοσοκομείων και της υγειονομικής περιφέρειας, με δημάρχους και την πολιτική προστασία, διατυπώνοντας αιτήματα παρεμβαίνοντας επίμονα για να δοθούν λύσεις σε ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», σημειώνουν και παραθέτουν τα συμπεράσματά τους.

«Δυστυχώς, έχουμε διαπιστώσει ότι ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μία φορά βρίσκεται χωρίς συντονισμό και οργάνωση, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα και άμεσα τις ανάγκες του λαού από μία φυσική καταστροφή».

Οι γιατροί επιγραμματικά τονίζουν πως τα περισσότερο φλέγοντα ζητήματα τα αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας της Θεσσαλίας, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα πολλά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης.

Ενδεικτικά:

Τι ζητούν οι γιατροί της Θεσσαλίας

Οι γιατροί του ΕΣΥ της Θεσσαλίας συντάσσονται, όπως λένε, με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και απαιτούν:

Τις παραπάνω επισημάνσεις και προτάσεις υπογράφουν:

ΕΙΝΚΥΝ Καρδίτσας

ΕΙΝΚΥ Λάρισας

ΕΙΝΚΥ Μαγνησίας

ΕΙΝΚΥΝ Τρικάλων

Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝ Λάρισας