Iatropedia

Μίνα Γκάγκα: Αυτά είναι τα 30 Κέντρα Υγείας για τα παιδιά που υποφέρουν από ιώσεις (λίστα)

Σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται σε υπερπλήρωση εξαιτίας των εποχικών ιώσεων και της γρίπης, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δημοσιοποίησε κατάλογο με Κέντρα Υγείας στα οποία μπορούν οι γονείς με τα παιδιά τους να απευθύνονται για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες.

Τα 3ο Κέντρα Υγείας στην Αττική, στα οποία η Μίνα Γκάγκα καλεί τους γονείς να επισκέπτονται με τα παιδιά τους, ενεργοποιούνται ώστε να διαμοιραστούν σε αυτά τα ήσσονος σημασίας περιστατικά, ώστε οι ασθενείς «να γλιτώσουν την πολύωρη ταλαιπωρία αναμονής, να εξεταστούν από έμπειρους γιατρούς και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η περαιτέρω μετάδοση», όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στο facebook.

Αναλυτικά, επισημαίνει τα εξής: «Διανύουμε μία περίοδο έξαρσης των ιώσεων, γεγονός το οποίο συναντάται δυστυχώς σε όλη την Ευρώπη με συχνότερους ασθενείς τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εδώ, έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση επαρκώς.

Πρέπει όμως να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία από επισκέψεις που δεν χρήζουν νοσηλείας. Σύμμαχος μας στην προσπάθεια αποσυμφόρησης τα Κέντρα Υγείας.

Όταν το παιδί έχει ήπια συμπτώματα, ας επισκεφθούμε το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, όπου το παιδί θα εξεταστεί από έμπειρο παιδιάτρο, θα γίνουν αίματολογικές εξετάσεις και, αν υπάρχει ανάγκη νοσηλείας, θα παραπεμφθεί από τον θεράποντα ιατρό στο νοσοκομείο.

Αν διαμοιραστούν τα ήσσονος σημασίας περιστατικά στα Κέντρα Υγείας, πρώτον οι ασθενείς θα γλιτώσουν την πολύωρη ταλαιπωρία αναμονής, θα εξετασθούν από έμπειρους γιατρούς και, σε μια περίοδο έξαρσης ιώσεων, θα αποφευχθεί ο συνωστισμός και η περαιτέρω μετάδοση.

Τα οφέλη πολλαπλά, γνώμονας η αλληλεγγύη και στόχος ένα δυνατό ΕΣΥ, δίπλα σε κάθε ασθενή».

Δείτε την ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα:

Μ. Γκάγκα: Ποια είναι τα 30 Κέντρα Υγείας για τις Παιδικές Ιώσεις

Η κ. Γκάγκα ζητεί από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να απευθύνονται στα ακόλουθα Κέντρα Υγείας: