Μετά τον Β΄Παγκόσμιο είχαμε την «αμερικανική βοήθεια»… Τώρα έχουμε την ομογενειακή!

  • Iatropedia
Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – IOCC και η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση της Αμερικής ΑΧΕΠΑ προσέφεραν χθες στα νοσοκομεία της Κρήτης (7η ΥΠΕ) ένα κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό συνολικού βάρους 7 τόνων και αξίας 821.257 δολαρίων. Βεβαίως τους ευχαριστούμε, αλλά δεν είναι κατάντια να έχουμε ανάγκη από κάτι τέτοιο;

Οι εκπρόσωποι των δύο δωρητών, κυρία Δέσποινα Κατσιβελάκη του IOCC, με εκπροσώπους του τοπικού τμήματος Χανίων της ΑΧΕΠΑ και τον κυβερνήτη της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ κ. Γιώργο Πλοκαμάκη, παρέδωσαν το κοντέινερ εξ΄Αμερικής, στους εκπροσώπους της 7ης ΥΠΕ και τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Χαράλαμπο Δουλγεράκη.

«Η ελληνική ομογένεια της Αμερικής είναι για άλλη μια φορά παρούσα συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Πλήθος μεγάλων προγραμμάτων βοηθείας σε τρόφιμα, θέρμανση και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας χρηματοδοτούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον IOCC στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα.

Μέρος της βοήθειας αυτής αποτελεί το σημερινό κοντέινερ το οποίο είναι το 15ο που έρχεται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ήδη ετοιμάζεται το 16ο το οποίο θα παραδοθεί σε λίγους μήνες σε άλλη, ακριτική αυτή τη φορά, περιοχή της Ελλάδας.» δήλωσε η κυρία Κατσιβελάκη.

«Το υγειονομικό υλικό που παραδίδετε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων θα καλύψει ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και όλων των υπολοίπων δομών της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η Ελληνική Περιφέρεια της μεγαλύτερης και παλαιότερης ομογενειακής οργάνωσης, της ΑΧΕΠΑ, με τα 31 τμήματα που διαθέτει στην Ελλάδα, φροντίζει να είναι πάντοτε παρούσα τόσο σε θέματα φιλανθρωπίας, όσο και στη προώθηση των Ελληνικών συμφερόντων, της παιδείας και του Ελληνισμού σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο κυβερνήτης της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ κ. Γιώργος Πλοκαμάκης.

Το τμήμα Χανίων είναι από τα παλαιότερα της Ελληνικής Περιφέρειας με πάνω από 10 χρόνια παρουσία στη πόλη μας, με φιλανθρωπική, κοινωνική, εκπαιδευτική δράση. Το κοντέινερ που ήρθε στα Χανιά, αποτελεί τη μεγαλύτερη μαζική νοσηλευτική βοήθεια που έφτασε ποτέ στο νομό μας. Η προσπάθεια της ΑΧΕΠΑ και του τμήματος Χανίων είναι συνεχής.

Ήδη ετοιμάζουμε και άλλες δράσεις για να βοηθήσουμε τη περιοχή μας» Δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος Χανίων της ΑΧΕΠΑ δρ Γιώργος Ατσαλάκης, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμα τα νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας να υποδεχτούν ναυαγούς

ΕΚΑΒ: Πάλι δεν αγοράστηκαν τα νέα ασθενοφόρα!

Γιατί ο Ρούντολφ το ελαφάκι, έχει κόκκινη μύτη;

Προκήρυξη για επικουρικούς γιατρούς σε νοσοκομεία όλης της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν