Iatropedia

Με αντιπροσωπεία της ΕΛΛ.Ο.Κ. συναντήθηκε ο Β. Κοντοζαμάνης

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υγείας κο Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛΟΚ μετά από σχετικό αίτημα.

Συζητήθηκαν θέματα τρέχοντα που σχετίζονται με την ασφαλή πρόσβαση και αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο στις δομές υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και χρόνια ζητήματα, τα οποία εμφανίζουν στασιμότητα παρόλη την έκφραση θετικής στάσης σε προηγούμενες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε κλίμα θετικό και αισιόδοξο, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, ζήτησε από τον κο Υφυπουργό να υπάρξουν άμεσες ενέργειες από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί με ασφάλεια η συνέχιση των θεραπειών και της φροντίδας των ασθενών με καρκίνο, η οποία έχει διαταραχθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής θέματα :

Παράλληλα συζητήθηκαν και χρόνια ζητήματα τα οποία αφορούν τους ασθενείς με καρκίνο και τα οποία χρήζουν πολιτικής βούλησης έτσι ώστε να τύχουν της προτεραιότητας του υπουργείου υγείας:

Ο κος Κοντοζαμάνης δεσμεύθηκε προσωπικά για την έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών με στόχο την επίλυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων από τα θέματα που τέθηκαν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ ζήτησε τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου όπου αυτό είναι δυνατό.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, για ακόμη μία φορά τονίζει ότι είναι στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτείας γενικότερα και είναι πρόθυμο να συνδράμει όπου χρειαστεί προκειμένου να καταστεί εφικτή η βελτίωση των συνθηκών ογκολογικής περίθαλψης.

Παράλληλα προσπαθεί να εντοπίσει τις ανεπάρκειες, τα κενά και τα προβλήματα που συναντούν οι ασθενείς με καρκίνο, με στόχο την ανάδειξή τους και σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και όλους τους εταίρους στην ογκολογία, τη διατύπωση υλοποιήσιμων προτάσεων που θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για τους ασθενείς και τους λειτουργούς υγείας, παράλληλα με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας,