Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ειλεό, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου (18.04.2026).
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η σύζυγος του πρωθυπουργού εισήχθη χθες (17.04.2026) στο νοσοκομείο με έντονο κοιλιακό άλγος (πόνο).
Ακολούθησε «λαπαροτομία για την αντιμετώπιση αποφρακτικού ειλεού λόγω συμφύσεων». Όπως επισημαίνεται, η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με την κυρία Μητσοτάκη να επιστρέφει «σε άριστη κατάσταση στον θάλαμό της».
Είχαν προηγηθεί ενοχλήσεις που αισθάνθηκε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού προς τη Λάρισα.
Ο αποφρακτικός ειλεός σημαίνει ότι το περιεχόμενο του εντέρου δεν μπορεί να προωθηθεί φυσιολογικά, επειδή υπάρχει κάποιο εμπόδιο ή έχει γίνει συστροφή του εντέρου.
Πρόκειται για επείγον περιστατικό, διότι εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε ισχαιμία (μειωμένη αιμάτωση) ή και νέκρωση του εντέρου, σήψη και άλλες σοβαρές επιπλοκές.
Φωτογραφία: Eurokinissi