Για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, η επιστροφή τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026, του Δημάρχου τους, Κώστα Σινάνη μετά την κρίσημη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, δεν ήταν απλώς μια νίκη της θέλησης απέναντι στον καρκίνο.
Παρά τις κινητικές δυσκολίες από την επέμβαση αφαίρεσης όγκου στην κνήμη, η παρουσία του στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου λειτούργησε ως σύμβολο αντοχής, με τον ίδιο να δηλώνει πως η επαφή με τους δημότες του είναι η δική του πηγή δύναμης.
Ο Δήμαρχος, έχοντας ήδη περάσει από τον επίπονο κύκλο των χημειοθεραπειών, βρέθηκε ξανά ανάμεσα στους ανθρώπους του, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με μια αγκαλιά γεμάτη «αγάπη και στοργή».
Κώστας Σινάνης: Το χρονικό της περιπέτειας και η επιστροφή στο καθήκον
Η περιπέτεια ξεκίνησε από ένα τυχαίο πρήξιμο που αρχικά υποτιμήθηκε ως μια απλή φλεγμονή. Όταν όμως ο πόνος επέμεινε, η διάγνωση ήταν σκληρή. Ο Κώστας Σινάνης δεν λύγισε· αντίθετα, επέλεξε τη διαφάνεια και την άμεση δράση.
Την περασμένη Τετάρτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και σήμερα Δευτέρα, επανήλθε στο νησί και βρέθηκε στο Δημαρχείο. Την 25η Μαρτίου, μάλιστα, συμμετείχε στις εθνικές εκδηλώσεις με τη βοήθεια ειδικών ναρθήκων.
«Από το νοσοκομείο κατευθείαν στο αεροδρόμιο και από εκεί στο νησί», περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας στο ERTnews, τονίζοντας πως το περιβάλλον του Άη Στράτη είναι το ιδανικό για την αποθεραπεία του.
Ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους
Μέσα από την προσωπική του μάχη, ο δήμαρχος ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης, καλώντας τους πολίτες να μην αγνοούν ούτε το παραμικρό σύμπτωμα. Η τοποθέτησή του ήταν μια ειλικρινής έκκληση για την αυτοφροντίδα:
«Σε 365 ημέρες, αξίζει να αφιερώσουμε έστω μία ή δύο στην υγεία μας. Δεν πρέπει να βάζουμε τα προβλήματά μας κάτω από το χαλί. Η πρόληψη είναι κρίσιμη τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και για την οικογένειά του», είπε.
Παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν ακτινοθεραπείες στην Αθήνα —που ελπίζει να είναι και το τελευταίο στάδιο της θεραπείας— η ατζέντα του παραμένει γεμάτη. Η δημοπράτηση του πρατηρίου υγρών καυσίμων, η ενίσχυση των σχολείων και η προετοιμασία για την τουριστική περίοδο αποτελούν τις προτεραιότητες που τον κρατούν σε εγρήγορση.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι άλλο να βρίσκεσαι στον τόπο σου και στη δουλειά σου», αποδεικνύοντας πως για εκείνον, η ίαση περνά μέσα από την προσφορά στον τόπο που τόσο αγαπά.