Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο! θετική στον ιό ασθενής ήρθε σε επαφή με πολλά άτομα

  • Γιάννα Σουλάκη
Δρομοκαΐτειο
Μετά τη νοσηλεύτρια που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ένα ακόμη άτομο αποδείχθηκε ότι πάσχει από τη νόσο COVID-19 στο Δρομοκαΐτειο. Αυτή τη φορά είναι ασθενής, η οποία ήρθε σε επαφή με πολλά άτομα.

Σε εκτεταμένη ιχνηλάτηση προχωρούν οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά τη διαπίστωση ότι θετική στον κορωνοϊό ασθενής του Δρομοκαΐτειου, η οποία φιλοξενούνταν σε εξωνοσοκομειακό ξενώνα στο Χαϊδάρι, ήρθε σε επαφή με πολλά άτομα.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η ασθενής συγκατοικεί στον ξενώνα με ακόμη τρεις ασθενείς, ενώ και οι τέσσερις τις προηγούμενες ημέρες, συναναστράφηκαν πολλούς ανθρώπους σε περιπάτους τους στο Χαϊδάρι, ενώ και το διαμέρισμα επισκέφθηκαν εργάτες που πραγματοποιούσαν επισκευές.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει: «Τη Δευτέρα η ασθενής εισήχθη με πυρετό στο Τζάννειο για νοσηλεία. Της έγινε το τεστ και βρέθηκε θετική. Τώρα μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς. Μαζί με τους άλλους τρεις ασθενείς, στους οποίους θα γίνει τεστ, έκαναν βόλτες σε όλο το Χαϊδάρι. Πήγαιναν για ψώνια, συναναστρέφονταν με πολύ κόσμο. Αρκετοί συνάδελφοι επισκέφθηκαν το διαμέρισμα. Μέχρι και οι μπογιατζήδες ήταν εκεί και το έβαφαν την περασμένη εβδομάδα. Γίνεται ιχνηλάτηση από το Νοσοκομείο και θα γίνουν τεστ. Οι μάσκες στο Δρομοκαΐτειο όπως και σε όλα τα νοσοκομεία μοιράζονται με το σταγονόμετρο».

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής με ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικό» θετική στην COVID-19 νοσηλεύτρια του Δρομοκαΐτειου. Η νοσηλεύτρια μέχρι την Τετάρτη που εμφάνισε πυρετό, δούλευε σε εξωνοσοκομειακό ξενώνα και διαμερίσματα που συνολικά φιλοξενούν 23 ασθενείς. Ο ΕΟΔΥ έχει λάβει δείγματα από όλες τις επαφές της νοσηλεύτριας.